E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTarım ve Orman Bakanlığı: Yağış kuvvetli olarak rapor edildi---

Tarım ve Orman Bakanlığı: Yağış kuvvetli olarak rapor edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı: Yağış kuvvetli olarak rapor edildi
18 Ağustos 2019 - 19:29 borsagundem.com

Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sel ve su baskınları açıklamasına yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yağışla ilgili gerekli uyarıların yapıldığı belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sel ve su baskınlarıyla ilgili açıklaması hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 Ağustos 2019 Cumartesi günü İstanbul'da yaşanan sel ve su baskınlarıyla ilgili basına yapmış olduğu açıklamada; 'Bilgi akışı çok yoğun ve hızlı bir şekilde paylaşılmalı' diyerek, 'AKOM'dan bilgileri kontrol ettirdim bize Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen yağış ile ilgili uyarı 12.30 civarında, İstanbul'da o saatte yağış başlamıştı ve 15 dakika içinde zaten hadise gerçekleşti' ifadelerine yer vermiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak 13 Ağustos 2019 Salı gününden itibaren yayımladığımız hava raporlarımızda; 'Yurdumuzun kuzey ve kuzeybatı kesimlerini etkilemesi beklenen yağışlı sistem' tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, basın-yayın organlarımız ile paylaşılmıştır.

"ORTA' DEĞİL, 'KUVVETLİ' OLARAK RAPOR EDİLMİŞTİR"

Açıklamanın devamında, 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma günleri saat 06.00 ile 18.00'de yayımlanan hava raporlarında, 'Marmara Bölgesinin Doğusu ve İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış beklentisi'ni içeren bilgilerin, başta belediyeler olmak üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına e-posta yoluyla gönderildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı tüm tahmin ve öngörü uyarılarının, kurumsal internet sitesi, e-posta, mobil uygulama, sosyal medya hesapları, faks, telefon ve resmi yazılarla yerel ve ulusal basın aracılığı ile hızlı ve yoğun bir şekilde halka ve yetkililere anında ulaştırıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Marmara Bölgesi ve İstanbul için beklenen kuvvetli yağışla ilgilihaberler; 14/15/16 Ağustos 2019 tarihlerinde tüm basın-yayın organlarımız, günler öncesinden bültenlerinde İstanbul ile ilgili kuvvetli yağış konusuna gerek canlı yayınlarla gerekse de ara ve ana haber bültenlerinde sıkça ve defaten yer vermişlerdir. Basın kuruluşlarımızın gösterdiği bu duyarlılığa da ayrıca teşekkür ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 Ağustos 2019 Cumartesi günü saat 12.30'da yayımladığımız uyarıyı sadece dikkate almış, 13 Ağustos 2019 tarihinden itibaren yayımladığımız diğer raporları ise dikkate almamaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşanan sel ve su baskınlarıyla ilgili olarak basına yapmış olduğu açıklamada ayrıca; 'Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı 'orta' şiddetli idi' demiştir. Bu doğru değildir. 17 Ağustos 2019 Cumartesi günü Genel Müdürlüğümüz tarafından İstanbul için yayımlanan uyarıda yağış şiddeti; 'orta' değil, 'kuvvetli' olarak rapor edilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • komik19 Ağustos 2019 08:42

    Yüzsüzlüğünde bu kadarı yuh artık ama merak etme ekrem efendi önümüz kış sonra yeni sene seneye de bu yağmurlar yağacak o zaman kime bok atacaksın göreceğiz. 

  • Ziya19 Ağustos 2019 07:22

    Ne  diyor biliyorsunuz;  metooroloji geç haber vermiş öğlen 12;30 falan diyor.   Ben de yuh artık diyorum İ Borsa Gündem de dahi 1 haftadan beri şiddetli sağanakların geleceğini yazıyordu! Bu ne aymazlık?  Bu ne sorumsuzluk?  Yalan talan bunların işi!  Kendini akıllı sanan ahmaklık kibirlilik  yine bunlarda!  Sabah akşam saçmalamak bunlarda Nasıl olur da bunlardan iş yapmalarını beklersiniz ki!  

  • ...19 Ağustos 2019 00:42

    imamoğlu ne etsin ? Allah yağ dedimi yapar... dur dedimi durur bu yağmur. Allahın hikmeti....Hava durumu nasıl tahmin olsun? Allahın işine mi karışıyornuz ? Haşa.... Töbe töbe... yağacak oldumu, dere yolları yapsan gene olur. kaderi bu istanbul un

  • Ziya19 Ağustos 2019 07:11

    Şemsiye açabilir mesela!  Ama şemsiye içeride açılmış gibi!

  • Erol18 Ağustos 2019 23:57

    Troller hep cahil kısımdan oluşuyor. Okuyan eğitimli insanı kandırmak zordur.

  • Nihat 19 Ağustos 2019 07:16

    Sen şu kitapçık  yüklü sıpalardan oluyorsun yani! Kibrinden dübrün birbirine karışmış!  Eşkiya ortağı soytarı!  Yerim senin ilmini!  Ortaklarınızın canına okudular  Diyarbakır,  Van ve Mardin de!  Mosmor oldun mu şimdi?

  • ekrem18 Ağustos 2019 23:42

    çok pişkinsin aslında millet yemiyor ama bazıları bu millete birşeyler yedirmeye çalışıyor. yedirileni anlayınca tövbe edecekler umarım.

  • Denizci18 Ağustos 2019 23:03

    Liyakat diyerek yola çıkan Sn. İmamoğluna tavsiyem, bundan sonra liyakatin kalmadığı meteoroloji genel müdürlüğüne güvenmek yerine Windguru dan hava durumunu takip etmesidir, aksi taktirde afetzedelere yardım etmekte çok geç kalmaya devam edecektir.

  • abdullah 1118 Ağustos 2019 22:51

    israf olmasın diye mazgalları kanalları yağmur öncesi temizletmedim demiyorda suçu atacak biryerler arıyor. bu gelmeden iski hemen tedbir alırdı yağmur öncesinde kanallar temizlenirdi sanırım önceki idareyi kötülemek için kanalları mazgalları temizlemedi üstüne üstlük birde bodruma sığındı belki de selde boğulmamak için yunanistana geçmişte olabilir. bayram üstü ya

  • ekrem19 Ağustos 2019 00:07

    yanmayan alev söndürülmez yanmayan aleve önceden su döksende gene yanar yanmaya başladığında dökeceksinki işe yarasın anlayacağın mazgallar hergün çöple doluyor senin gibilerin alevine benzemez alev anlamaya çalış

  • Alev18 Ağustos 2019 23:58

    Geleli bir ay olmamış yahu öncekiler temizletseymiş

  • abdullah18 Ağustos 2019 23:12

    istanbula yapılan kanal dere islah çalışması hiçbir şehirde yok 2 metre yüksekliğe ulaşan yağmur kanalları var ama mazgalları temizletmezsen su kanala nerden girsin çoluk çocuğa kaldı istanbul çekecek günahımız varmış artık 5 sene ya sabır çeker dururuz rabbimden dileğim sözen dönemi gibi bizi yağmursuz bırakmaması vede böyle afetler vermemesi. ..içimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allahım..

  • Hayri18 Ağustos 2019 22:02

    Klasik akp zihniyeti, altyapıyı kurma, yeşil alanları binalar ile doldur, şehirleri su basınca da suçu chpye at.

  • Realite 18 Ağustos 2019 22:20

    Hocam, beyni olan biraz düşününce doğruyu görüyor...Fakat, kör olanlar görmez bu hali diyor ya ozan. Yapacak bir şey yok. Bunlara birileri kazık çaksa oh diyor, birileri de ne yapsa yaranamıyor...

  • AhmetK18 Ağustos 2019 21:55

    Sen gel 17 yıldır milyarlarca tl istanbula yatırım yap hemde kimseye hesap verme anında yandaşı zengin yap tüm tezek yiyiciler kul hakkı yesinler istanbulun heryerini su bassın felaketler olsun sonra bi adam gelsin bir ayda istanbulu düzeltsiz hee altta yorum yapan soytarılar 17 yılda talan ettiniz belediyeyi borç batağına sürüklediniz bu olanların hepsi ikinci babanızın eseridir

  • İstanbul a ihanet edenler18 Ağustos 2019 21:06

    Bu felaketlerin sorumlusu doğayı yok eden rantiyeciler ve destekçileridir.

  • Huso18 Ağustos 2019 21:00

    Troller basmis burayi

  • Vatandaş18 Ağustos 2019 20:33

    Yazıklar olsun bu yalana kargalar bile güler günlerdir günlerdir her yerde Metroloji bas bas bağırıyor İstanbul’da kuvvetli yağış olacak diye Ekrem imam oğlunun klasik yalanları

  • Halil19 Ağustos 2019 00:07

    İki sene önce dolu yağacak dendi akp belediyesi ne yaptı. Ne kadar cahilsiniz boşsunuz bitemediniz gitti. Gazoz olmayın insan olun

  • Seninle aynı fikirdeyim18 Ağustos 2019 22:54

    Dediğin doğru olsun, suçlu belediye diyor ve 25 yıldır İstanbulu yönetenleri kastediyorsun.

  • ALAATTİN CAMGÖZ18 Ağustos 2019 20:08

    CHP nin bu ülkeye vereceği bir şey yoktur.bizim millete rahatlık battı yön değiştirdi.ama bunun acısınızı yıllarca çekeceğiz.imamoğlu yine show yaptı bunlar boş seyler karın doyurmuyor.istanbul lunun daha çok çekeceği var.chp nin kazandığı yerlerde felaketlar başladı.

  • köfteci18 Ağustos 2019 21:51

    hep bu chp suçlu zamları vergileri de chp  yukseltiyor çok rahatız yamuru da chp  yadırdı   

  • vatandaş18 Ağustos 2019 20:07

    yavrum ekrem olum sen ne ayaksın ben sana oy veren birisi olarak söylüyorum biz talandan ve yalandan kurtulalım diye sana oy verdik her gün orda burda gez toz diye gazetelere demeç ver diyemi oy verdik sen sadece kendine değil senden sonra geleceklerede zarar veriyorsun böyle devam edersen bu AKP daha beter ikdidara gelir sanki gizli akp li gibi çalışıyorsun aklını başına almazsan verdiğim oy burnundan gelsin bu milleti kandırmaya ne hakkın var ayıp yazık utan kalkta istanbulla sorunlarıyla ilgilen ben bir CHP liyim şimdi beni AKP trolü zannedeceksiniz yeminle değilim sadece dost acı söyler ama doğru söyler 2023 seçiminde bunu bizler c başkanı adayı olarak kazanacak diye sevinmeye başlamıştık yavrum ekrem aklını başına al böyle devam edersen sen beylikdüzü belediye başkanlığını bile kazanamazsın 

  • Realite 18 Ağustos 2019 22:02

    Yalancının kralısın vallahi trol...Sen Oy verdin öyle mi?

  • Hdp seviciler 18 Ağustos 2019 19:37

    Klasik chp politikası ssorumluluk almama

  • Trollçük19 Ağustos 2019 03:22

    Osman öcalan sana selam söyledi trt den

  • emre18 Ağustos 2019 22:50

    aptal seni sen 20 sene yönet altyapı yapma 2009 da 30 kusür kişi ölsün suçu üzerine alma enkaz içi boşaltılmış belediye bırak 2 aylık adam sorumlu olsun ulen böyle bir çakallık nerede var ? hadi siz çakalsınız kafanıza göre yukarda Allah var yedeğiniz haramları o iyi biliyor ve belanızı mutlaka verecek