E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil yatırımı için doğru zaman olabilir---

Tahvil yatırımı için doğru zaman olabilir

Tahvil yatırımı için doğru zaman olabilir
05 Temmuz 2023 - 14:42 borsagundem.com

ABD borsalarındaki teknoloji güdümlü rallinin sona erdiği düşüncesi giderek ağırlık kazanıyor. Yatırımcılar sıranın tahvil piyasasında olduğunu öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarının yılbaşında bu yana gösterdiği yüksek performans birçok kurumsal yatırımcıyı şaşırttı. Ancak uzmanlar hisse senedi rallisinin sona ermek üzere olduğunu düşünüyor. Yeni güvenli limanın ise tahvil piyasası olduğu tahmin ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Mackenzie Investments hisse senedi şefi Lesley Marks, teknoloji güdümlü rallinin ardından tahvil alma zamanının geldiğini söylüyor.

Hisse senedi yatırımcıları savunmaya geçiyor

Bloomberg’den Derek Decloet’in haberine göre, Kanada'nın en büyük fon yöneticilerinden biri olan Mackenzie Investments, hisse senetleri konusunda daha az iyimser bir tavır takınıyor. Yılın ilk yarısında küresel hisse senetleri için yüzde 13'lük ralliden sonra şirket, tahvillerde daha yüksek bir kazanç fırsatı ve değer görüyor.

Mackenzie'nin hisse senetleri baş yatırım sorumlusu Lesley Marks, merkez bankalarının borçlanma maliyetlerini artırma kampanyalarının ekonomi üzerinde bir etkisi olmaya başladığını ve bunun yatırımcıları daha savunmacı bir hareket tarzını benimsemeye zorlayacağını söylüyor. Bloomberg'in yakın tarihli bir anketi de, ekonomistlerin gelecek 12 ayda ABD ekonomisinin resesyona girme ihtimalinin yüzde 60 olduğunu gösteriyor.

Marks, “Veriler yılın geri kalanında ortaya çıkmaya devam ettikçe, insanların ekonominin aslında yavaşladığını göreceklerini düşünüyoruz. Göreli değer şu anda sabit gelirde” şeklinde konuşuyor. Firmanın stratejistleri, tahvillere ekleme yapılmasını ve düşük ağırlıklı hisse senetlerine gidilmesini tavsiye ediyor.

Borsadaki yükseliş ekonomik gerçeklikle uyumsuz

Mackenzie'nin görüşü, küresel yöneticiler arasında hisse senedi göstergelerindeki yükselişin ekonomik gerçeklikle uyumsuz olduğuna dair artan ihtiyatlılığı yansıtıyor. Yapay zekadaki patlama, diğer sektörlerdeki zayıflığı maskeleyerek küresel teknoloji hisselerindeki kazançları güçlendirirken, şahin merkez bankası retoriği, ekonomik anlamda yumuşak iniş konusundaki iyimserliği zedeliyor.

Pacific Investment Management da yüksek kaliteli devlet ve şirket tahvillerini cazip hale getiren yüksek politika faizleri nedeniyle bazı gelişmiş piyasalarda bir resesyon olasılığı konusunda uyarıda bulunan firmalar arasında yer alıyor.

2023’ün ikinci yarısına dikkat

IGM Financial'ın bir birimi olan Mackenzie'nin yönetimi, tahvil varlıklarının büyük çoğunluğunun yatırım yapılabilir düzeyde olduğunu düşünüyor. Marks, herhangi bir durgunluğun muhtemelen ılımlı olacağını, ancak 2023'ün ikinci yarısında ‘ekonomideki yavaşlamanın hisse senetleri görünümünde daha güçlü bir rol oynayacağını’ söylüyor.

Marks, hisse senetleri için, yatırımcıların daha zorlu bir ekonomide daha iyi performans gösterecek sağlık ve temel tüketici hisse senetleri gibi daha az döngüsel sektörleri tercih etmesi gerektiğini söylüyor.

Ayrıca, Marks, kriterleri otuz yılı aşkın bir süredir en yüksek seviyelerde işlem gören Japon hisse senetlerinin de yatırım için uygun olduğunu belirtiyor. “Japonya pazarı bu yıl dışında çok uzun süredir göz ardı edilen bir pazar oldu” diyen Marks, Japonya Merkez Bankası'nın yen'i güçlendirecek getiri eğrisi kontrolü politikasını Japon hisse senetlerinin yabancı sahiplerinin yararına olacak şekilde ayarlamak zorunda kalabileceğini de sözlerine ekliyor. Şirketin, 31 Mayıs tarihli açıklamasına göre, Mackenzie'nin Tokyo'da listelenen varlıkları arasında tıbbi ekipman üreticisi Terumo ve perakendeci Seven & I Holdings yer alıyor.

Tahvil yatırımcıları Fed’i nasıl okuyor?

 

Tahvil yatırımcıları resesyon tahminlerini yükseltiyor

 

Tahvil kralı: FED daha fazla faiz artırmayacak

 

Fed, tahvil fiyatlaması doğru dedi

 

JPMorgan: Tahvillere enflasyon ayarı, borsaları yüzde 20 düşürebilir

 

BofA: Yatırımcılar nakite ve tahvil fonlarına yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)