E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTahvil kralından uyarı, 'Nakitte kalın'---

Tahvil kralından uyarı, 'Nakitte kalın'

Tahvil kralından uyarı, 'Nakitte kalın'
06 Mart 2020 - 10:22 borsagundem.com

Tahvil kralı Jeffrey Gundlach korona virüs piyasasında Wall Street yatırımcılarının tahvil yerine nakde yönelmeleri gerektiğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

DoubleLine Capital’in kurucusu ve tahvil kralı olarak bilinen Jeffrey Gundlach korona virüs sebebiyle dalgalanmakta olan Wall Street için en doğru pozisyonun nakitte kalmak olduğunu belirtti.

Gundlach tahvil piyasasıyla alakalı, “Faiz oranlarının yönünü açıklamanın çok da anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Bence nakitte kalmak daha iyi olacak. Yatırımlarda kesinlikle haklı olsanız ve 10 yıllık düşük faiz oranlarını düşünseniz bile hiç para kazanamazsınız” dedi.

Gundlach CNBC'ye verdiği röportajda, yatırımcıların tahvil piyasasının nereye gittiğine dair bahis oynamamaları gerektiğini çünkü uzun tarihli hazine piyasalarında bir tahminde bulunmaktan elde edilecek çok para olmadığını söyledi.

FED  tekrar faiz indirebilir

ABD Merkez Bankası’nın (FED) iki hafta içerisinde tekrar faiz indirmesini savunan Gundlach, korona virüs piyasasında hiç kimsenin hiçbir şey bilmediğini bu yüzden de dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Jeffrey Gundlach'a göre FED büyük bir ihtimalle bu ayki toplantısında 50 bp faiz indirimine giderek etkisini giderek artıran korona virüse karşı ABD ekonomisine tampon oluşturmaya çalışacak.

Gundlach, CNBC ile Perşembe günü gerçekleştirdiği mülakatta “Sadece iki hafta içinde gelecek toplantıda bir 50 bp daha indireceklerini düşünüyorum.” dedi.

Korona virüsün ABD'de yayılması ve ekonomiye büyük çaplı bir zarar vermesi endişeleri piyasaları sert vurdu. S&P 500 Endeksi geçen 10 günde yüzde 9 düştü. Şirketler finansalları ve satışlarıyla ilgili uyarılarda bulunuyor. ABD 10 yıllıklarının faizi rekor seviyelere gerilemiş durumda.

FED'in gösterge faizinin büyük bir ihtimalle sıfıra ineceğini söyleyen Gundlach, bankanın negatif faiz yerine muhtemelen varlık alımlarını sürdüreceğini ya da parasal genişlemeye gideceğini belirtti.

Ayrıca Gundlach, “Altın şu anda sahip olunacak en iyi şey ve yeni zirvelere yöneldi.” dedi. Gundlach, finans ve ulaşım sektörlerinden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Altın fiyatlarında Goldman Sachs tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum.06 Mart 2020 18:43

    abd tahvillerinin çakılmasının nedeni rothschilds lardır.zaten jacop rothschilds derin abd ye meydan okuduğu konuşmasında kimbilir abd varlıkları bir anda buhar olur şeklinde bir açıklama yağmıştı. inanmayan jacop un o konuşmasını internetten bulsun dinlesin ytd

  • REMİZ RAHATKOLLU06 Mart 2020 18:23

    bu adamı uzun yıllar takip ederim.öngörüleri genelde olmaktadır.asla kayıp etmeyen birilerinden.

  • zagor06 Mart 2020 15:08

    bi kere araplar ikiz kulelere saldırdığında  satıp çıktıytım .. o kağıtlar 4 ay sonra 1 kat arttıydı..

  • mustafa temiz06 Mart 2020 14:25

    bu kriz en cok turkiye gibi ekonomisi turizme fason uretime dayali ekonomileri vuracaktir bilhassa nufusu fazla olup disaridan yuksek miktarda tarim urunu satin alan turkiye gibi ulkelere agir bedelleri olacaktir gibi gorunuyor bugday bile aliyoruz disaridan firinlarda ekmek kuyruklari olusabilir cunku zenginler buyuk bir kriz istiyorlar piyasa cok doydu ytd

  • Ayhn06 Mart 2020 22:23

    Merak etme Türkiye için iyi bile olur, 2500 lira askeri ücretle büyük şehirde inatla yalamaya devam edenler, memleketlerine dönüp ata işlerine el atarlar, fırın önünde beklemektense çocukluğumuzdaki gibi herkes kendi fırınında atar ekmeğini komşusuna bile yeter

  • Sdmm06 Mart 2020 17:31

    Merak etme tarım sana anlatılan masallardaki gibi kötü değil ülkede

  • Cako06 Mart 2020 16:51

    Felaket tallaligi yapma... gorende cumhurreis konusuyor sanacak. Az konus. Turkiye dinamik bir ulkedir.

  • Cako06 Mart 2020 14:22

    Kesin nakite yatirmistir parasini

  • thor06 Mart 2020 13:33

    borsanın pik noktasını büyük fonlar ve spekler ayarlıyor.Onlar aralarında anlaşıyorlar.Küçük yatırımcının tek şansı aç gözlülüğü bırakıp beklemek ve fiyatı artınca satıp çıkmak..Zararına satılmaz ..bilmiyorum yani,yıllartca süründürüp 10 a katlayan hisselerde var.rteysaşlar gibi.ya unut,ki unut.sonrada borsadan çık git kardeşim ..

  • r06 Mart 2020 11:56

    geçmiş olsun. mu diyelim yoksa boku yedik diyip kaçalımmı.

  • Uyumsuz06 Mart 2020 11:54

    Küresel ekonomiyi ve parayı yönetenler her krize öncesinde bir bahane üretip olgunlaştırdılar ve peşinden ekonomik krizleri getirdiler. Bu defakinin adı ne olacak covid-19 mu. Küresel piyasalarda yaklaşan resesyon sonrası global kriz mi. Kazanan kim her ülkede var olan paranın ağaları kaybeden kim o ülkenin geri kalan halkı her zaman olduğu gibi. Sosyal medyanın tüm imkanlarını kullanarak ralli adı altında borsa da ki hisseleri son borsa taşıyıcılarına verdiler. Kendileri de nakite geçip altın ve döviz e yöneldiler. Elbette her çöküşün yeni bir yükselişi olur lakin o zamana kadar sıkıntı ve cefayı çekenler hep sıradan insanlar olur. Paranın ağaları her çöküşten daha da zenginleşerek çıkarlar. (Tabi arada sisteme uymayanları silip yerlerine yenilerini çıkarırlar) 

  • Sinyor06 Mart 2020 11:52

    Millet sifir araba almak için kuyruga girmiş araba yok, arabanin parasini tik veriyor 3 ay sonra sira gelecek... tatil yerlerinde boş otel yok... cafe restaurantlar full... bu nasil krizse...

  • VS06 Mart 2020 11:50

    Bırakın ahkâm kesmeyi,2 ay sonra korona unutulur,keşke hisse alsaydınız dersiniz, müneccim misiniz siz, herkesin parası da hisseside kendinindir

  • dkekr06 Mart 2020 13:53

    Tipik akp çomar kafası olum az aklını çalıştır deve sidiği içme küresel bir ekonomik kriz var dünyanın en büyük krizi olacak ve bu kriz Kralı bile tahtından eder. Çomar beyinli yakında yiyecek ekmek için fırın önünde kuyruğa girersin😂

  • kfkddk06 Mart 2020 10:53

    Wall Street Krizi yine ve yeniden tüm dünyayı domino etkisiyle dünyanın en büyük ekonomik krizine sürüklüyor. Ben bunu aylar öncesinden gördüm. Wall Street hep takip ederim hareketleri hep aynı. Waffen Buffet 128 milyar dolarını nakite çevirmişse bir şeyler olacağı belliydi. Dünyayı satın alır bu parayla adam benim gibi aylar öncesinden biliyor neyin geldiğini çığ altında kalmamak için nakite geçti.

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$06 Mart 2020 12:40

    büyük fon sahipleri çoktan borsadan çıkıp küçük yatırımcıya geçirdiler hisseleri .onlar işlerini bilirler.garibanlar veya diğer bir anlamı ile kerizler ucuz diye atladılar balıklama ama havuzun için de su yok diki göremediler yakında kafalarını taşlara vuracaklarında gerçekler ortaya çıkacaktır.

  • ekonomist/stratejist06 Mart 2020 10:49

    Ne demiştim aylar öncesinden sürekli uyarıyorum küresel ölçekte 1929 Dünyanın en büyük ekonomik krizinden daha büyük bir ekonomik kriz geliyor. Dünyanın en büyük ekonomik krizi geliyor. Tahvil getirileri ya çok düştü ya da ekside. Borsalar çok şişti balon oldu. Küresel ölçekte daralma mevcut. Petrol fiyatları düşüyor üretim azalıyor arz azalıyor ve talep de azalıyor. Çok uluslu şirketler dahil tüm şirketler aşırı borçlu çeviremiyorlar. Faizler düştü ama para üretime akmıyor çünkü spekülatif piyasalara aktı yani borsalara aktı ancak reel piyasa ile uyumlu değil reel piyasa batık durumda. Şirketler iflas üstüne iflas ediyor işsizlik çığ gibi büyüyor. Kısacası bahar dönemi bitti çok büyük ekonomik kriz geliyor. Yeni bir dünya düzeni şekilleniyor kapitalist sistem yerine komünizm/sosyalizm alabilir ya da neo-kapitalist sistem de gelebilir. Ben bunları aylar öncesinden öngördüm ve dünyanın en büyük ekonomistleri de haklılığımı ortaya koyuyor.

  • Cako06 Mart 2020 21:48

    Fazla draş cildi bozar. Ozaman? Arada bir draş

  • REMİZ RAHATKOLLU06 Mart 2020 10:48

    o kadar bizimde bilgimiz var.iki ay önce döviz ve altına dönmüş idim