E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTahvil faizlerindeki seyir izlenmeye devam ediliyor---

Tahvil faizlerindeki seyir izlenmeye devam ediliyor

Tahvil faizlerindeki seyir izlenmeye devam ediliyor
19 Mart 2021 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

TCMB dünkü toplantısında 100 baz puan faiz artırımı yönünde şekillenen piyasa beklentilerin üzerinde 200 baz puan faiz artırımına gitti. Yayımlanan karar metninde de güçlü ifadelerin ve kararlı duruşun korunduğu görüldü. Küresel çapta ise ABD uzun vadeli tahvil faizlerinde devam eden yükseliş eğilimi ve kritik seviyelerin aşılması risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Tahvil faizlerindeki seyir ve iç siyasetteki gelişmeler yakından izlenmeye devam edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 10:00 Almanya – ÜFE Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde devam eden yükseliş hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturan bir gelişme olarak izleniyor. Gün içerisinde TCMB’nin faiz kararından destek bulan BIST-100 Endeksi günün devam eden bölümünde tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle kazançlarını koruyamadı. Dalgalı bir seyrin izlendiği BIST-100 günü %0,72’lik düşüşle 1.550,93 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,33 – 7,34 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,32’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

TCMB’nin beklentilerin üzerinde gerçekleşen faiz artışının ilk olarak TL varlıklar üzerinde pozitif etkisi görülürken, hisse senetlerinde yaşanan yükselişler kar realizasyonlarına neden oldu. Artan faizlerin iyi bir alternatif oluşturması realizasyon gerekçesi olabilir. Yurtdışında ise artan ABD faizlerinin olumsuz etkisi izleniyor. Dün endeksin dün gün içi dip seviyelere yakın kapatması olumsuz bir tablo oluşturdu. Kısa vadede 22 ve 50 günlük ortalamaların bulunduğu 1.535 civarı ilk destek iken, trend desteğimiz bugün itibariyle 1.505 seviyesinde bulunuyor. Önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere bu trendin altında teknik baskı artabilir. Yukarıda ise hafta içinde gerçekleşen kapanış balı zirve olan 1.570
geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 19/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)