E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSuudi Prens bir katı kapattı daire yaptı---

Suudi Prens bir katı kapattı daire yaptı

Suudi Prens bir katı kapattı daire yaptı
11 Haziran 2014 - 05:33 borsagundem.com

Prens Bandar, Beylikdüzü’ndeki Demir Romance projesinden 3.5 milyon dolara konut aldı. Prens, kapattığı katı 11 odalı tek daire haline getirdi

Suudi Prens Bandar Bin Mohammed Bin Abdulrahman, Türkiye’den yaklaşık 3.5 milyon dolarlık konut satın aldı. Türkiye’deki ilk yatırımı için Demir İnşaat’ın ‘Demir Romance’ projesini seçen Suudi Prens, projenin bir bloğunda yer alan bir kattaki 9 daireyi birleştirerek, 1170 metrekarelik bir ev haline getirdi. Ayrıca farklı bir blokta 320 metrekarelik iki daire satın alan prens, burada da misafirleri için özel bir daire tasarlattı.

Hülya Çaylak'ın Milliyet'teki haberine göre Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, prensin daha önce Türkiye’de yatırım yapmadığını, bir aracı vasıtasıyla kendileriyle irtibata geçtiğini belirtti. Uzun araştırmalar sonucu prensin Beylikdüzü’ndeki Demir Romance projesini seçtiğini ifade eden Demir, “Prens, İstanbul’un içinde değil, biraz daha şehir dışında bir projede yer almak istedi. Bütün bir katı almak isteyen prens, dairenin kendi istediği şekilde projelendirilmesini istedi. Çizimleri gönderdik, beğendi” dedi.

Geçen cuma günü Riyad’a gittiğini dile getiren Demir, “Prens beni kendi sarayında ağırladı. Ona özel olarak tasarladığımız daireyi sevdi ve satın almaya karar verdi” diye konuştu. Pazartesi günü satışın gerçekleştiğini ifade eden Demir, satışın yüzde 70’inin nakit olarak gerçekleştiğini belirtti.

‘Her oda ayrı bir daire’

Prensin satın aldığı dairelerle ilgili detayları anlatan Demir, şunları söyledi.
“Kendisinin kalacağı daire normalde yaklaşık 20 odalık 9 dairenin bir araya gelmesinden oluşuyor. Toplamda 11 odadan oluşan dairenin her odasında oturma alanı, yatak alanı, tuvalet ve ebeveyn banyosu yapıldı. Ayrıca 1170 metrekarelik dairenin 150 metrekarelik kısmının çalışanları için ayrılmasını istedi. Prens, bütün peyzaj alanına ve deniz manzarasına hâkim olan dairenin modern bir dekorasyonla tasarlanmasını istedi.”

Demir Romance’taki inşaatın yüzde 75 seviyelerinde olduğunu dile getiren Demir, 2015 Ağustos’ta projeyi teslim edeceklerini söyledi.

Ramazanda ziyaret edecek

Prens Bandar Bin Mohammed Bin Abdulrahman’ın Ramazan ayı içerisinde Türkiye’ye gelip projeyi ziyaret edeceğini ifade eden Demir, “Prens Türkiye’yi çok sevdi ve yatırım yapmak istiyor. Hatta bizim bir diğer projemiz olan Demir La Vida’nın içindeki otel projemizde bizimle çalışmak istediğini belirti. Geldiğinde detayları konuşacağız. Biz otel için hafriyata başlamış durumdayız” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)