E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı, Ankara'ya geldi---

Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı, Ankara'ya geldi

Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı,  Ankara'ya geldi
25 Aralık 2022 - 20:54 borsagundem.com

Suudi Arabistan Şura Meclisi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Şura Meclisi Başkanı Al Şeyh, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un davetlisi olarak beraberindeki heyetle Ankara Esenboğa Havalimanı'na ulaştı.

Şura Meclisinin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Al Şeyh, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un davetlisi olarak beraberindeki heyetle Ankara Esenboğa Havalimanı'na ulaştı.

Al Şeyh'i, havalimanında Türkiye-Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Suudi Arabistan'ın Ankara Maslahatgüzarı Muhammed bin Yusuf el-Harbi ile TBMM'den üst düzey yetkililer karşıladı.

Al Şeyh, dün yaptığı ve Şura Meclisinin Twitter hesabında yayımlanan basın açıklamasında, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki tarihi ve kardeşlik ilişkilerini vurgulamıştı.

Şura Meclisi Başkanı Al Şeyh, yapacağı ziyaretle iki ülke meclisleri arasında ilişkilerin geliştirileceği ve işbirliğinin daha geniş ufuklara taşınacağını kaydetmişti.

Açıklamada Al Şeyh, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Nisan'da Cidde'de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'la gerçekleştirdiği görüşme ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 22 Haziran'da Ankara'ya yaptığı ziyarete atıfta bulunmuştu.

Türkiye- Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri de 18 Ekim'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da temaslarda bulunmuştu.

Suudi turistler akın akın Türkiye'ye geliyor

Netanyahu, Suudilerle normalleşmek istiyor

Suudi Arabistan'dan Türk vatandaşlarına umre kolaylığı

 

Türkiye- Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri de 18 Ekim'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da temaslarda bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)