E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan medya imparatorluğu kurmak istiyor---

Suudi Arabistan medya imparatorluğu kurmak istiyor

Suudi Arabistan medya imparatorluğu kurmak istiyor
09 Şubat 2019 - 10:35 borsagundem.com

Wall Street Journal gazetesi, Suudi Arabistan yönetiminin özellikle batı dünyasındaki imajını düzeltmek için önde gelen medya kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmaya çalıştığını iddia etti.

Wall Street Journal gazetesi, Suudi Arabistan yönetiminin yaptığı görüntülü çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Vice Medya'yla ülkesinin imajını düzeltecek ve aynı zamanda bir medya imparatorluğu kurmasına yardım etmesi için bir anlaşma yapmaya çalıştığını yazdı.

Gazete, "Muhammed bin Salman uluslararası bir medya imparatorluğu kurarak rakip ülkelerle mücadele etmek ve ülkesinin imajını düzeltmek istiyor." ifadelerine yer verdiği habere referans olarak ise "Suudi Arabistan’ın imaj çalışmalarının içerisinde yer alan kişileri" gösterdi.

"Suudi Arabistan medya imparatorluğu kurmak istiyor"
Gazete, haberinde Riyad yönetiminin Vice medya grubuyla bir anlaşma yaparak "medya imparatorluğu" kurmaya çalıştığını bildirdi.

Wall Street Journal, Arap dünyası üzerinde özellikle Türk dizilerinin ve Al Jazeera haber kanalının etkili olduğunu belirtirken, Suudi Arabistan'’ın medya üzerinden kurulan söylemi kendisinin kontrol etmeye çalıştığını kaydetti.

"Anlaşma 'Kaşıkçı' olayı yüzünden mümkün olmayabilir"
İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı olayından sonra Riyad yönetiminin çabalarının "zora girdiğine" dikkat eçeken gazete, Vice medya grubuyla yapılacak anlaşmanın Kaşıkçı olayından dolayı "mümkün olamayabileceğini" belirtti.

Gazete ayrıca, Vice medya grubunun geçen yıla göre yüzde 10 oranında bir küçülmeye gittiği yönünde bir bilgi paylaşarak, Vice medya grubunun ekonomik olarak Suudi Arabistan'ın desteğine ihtiyaç duyabileceğini yazdı.

Öte yandan haberde, Suudi Arabistan yönetiminin hali hazırda İndependent, Bloomberg gibi batı dünyasının önde gelen yayın kuruluşlarıyla çeşitli anlaşmalar yaptığına dikkati çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Benzeşik10 Şubat 2019 00:06

    Atalarımız Voyvodayı kazığa oturtmuş (efsane), bizler de bunu burçların tepesindeki paratonerlere ...

  • D109 Şubat 2019 22:40

    Cumhuriyet gazetesi Sözü gazetesi, Halk Tv. ve Fox TV'yi verelim.... Ha bizde ki Kemalistler ha Suudlar... Bir birlerinden çok farklıymış gibi görünselerde eninde sonunda aynı kapıya çıkıyorlar.. Suudi prense bşr tavsiye 1923 den bugüne Cumhuriyet gazetesinin Kemalizmin nasıl borozanlığını yaptığını araştırırsa, yalan algı operasyonlarında hiç zorlanmaz...

  • geçek10 Şubat 2019 01:54

    çok iyi tespit fox tv ulsal.tv.sözcü aynı dili konuşuyorlar

  • Ters açı10 Şubat 2019 00:00

    Tespitler genelde doğru . Bence tek farkı cumhuriyette çalışanlar Osmanlıca bilmezler ya da uzaktırlar . Bunlar da Arapçaya uzak İngilizce aşığı liboşlar...

  • melik09 Şubat 2019 19:33

    Bunlar üzerine oturdukları b.kları temizlemek için ancak bir kenef imparatorluğu kurabilirler, o da Sam Amcaları imtiyaz hakkı verir ise...

  • Kadir09 Şubat 2019 10:42

    Ahaberi verelim

  • İsmail09 Şubat 2019 13:48

    Çok güzel bi teklif, tam onlara