E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'ye harekatın maliyeti dudak uçuklattı!---

Suriye'ye harekatın maliyeti dudak uçuklattı!

Suriye'ye harekatın maliyeti dudak uçuklattı!
14 Nisan 2018 - 15:27 borsagundem.com

Askeri uzmanlara göre Suriye operasyonun yaklaşık maliyeti 240 milyon dolar seviyelerinde.

Bu sabaha karşı ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasının ardından Dünya, Suriye'ye düzenlenen harekata kilitlendi.

Askeri uzmanlar bunun bir 'sınırlı hava harekatı' olarak tanımlanması gerektiğinin altını çizerken, operasyonun başarısına ilişkin her iki taraftan farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İlk olarak ABD Savunma Bakanlığı, operasyonun ilk adımının başarılı bir şekilde tamamlandığı ve bugün başka bir harekat düzenlenmeyeceğini açıklarken, koalisyon güçlerince yapılan değerlendirmelerde hedeflerin başarılı bir şekilde imha edildiği kaydedildi.

REJİM: FÜZELERİN ÇOĞUNU İMHA ETTİK

Saldırının ardından batı medyasının aksine Suriye'ye yakın kaynaklar harekatın başarılı olmadığını iddia ederek, Suriye hava savunma sistemlerinin 103 seyir füzesinin 71'ini etkisiz hale getirdiğini savundu.

OPERASYONUN MALİYETİ 240 MİLYON DOLAR
 
Öte yandan askeri uzmanlar ise, füzelerin maliyeti, uçakların yakıtı ve diğer bazı unsurların da eklenmesiyle operasyonun maliyetinin yaklaşık 240 milyon dolar seviyelerinde olduğunu belirtti.

HER BİRİ 1.6 MİLYON DOLAR

ABD, Suriye’deki hedefleri, Akdeniz’deki gemilerinden attığı Tomahawk füzeleri ile vurdu. Füzelerin her biri 1 milyon 590 bin dolar. Nokta atışı yapabilen ve seyir füzesi sınıfındaki Tomahawk’lar gemi, denizaltı veya karada konuşlu fırlatıcılardan (launcher) atılabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rizeli15 Nisan 2018 10:23

    Dünyaya yön veren koca bir devletin başına gelebilecek en büyük felaket Trumpdır. Bu adam oldukça dünyaya rahat yoktur. Yalaka Suud yönetimi de emeksiz kazandığı müslüman paralarını bu küffar gruha verip daha çok müslüman kanı akıtsın.

  • serkan15 Nisan 2018 00:23

    fazlasiyla arablara silah satar cikartir o parayi kandil gecesi haclilar suriyeyi bombalar ama bizimkiler el saklatir

  • KARTALAĞABEYLİ14 Nisan 2018 19:09

    insan değerini anlamayan var mı? değerimiz yok diyenlere 240 milyon dolar

  • Ky14 Nisan 2018 18:58

    Trump tivitlerle piyasalarda manipülasyon yaptı resmen.

  • doğru14 Nisan 2018 18:08

    suriyeye girdik orda kalmanın bize maaliyeti ne kadar biz onun hesabını yapalım,amerika oraya harcadığı kadar bizim gibi ülkelere silah satar daha karlı hale gelir ey türkiyenin 50 yıldır kandırılan insanları...

  • demirkan 14 Nisan 2018 16:30

    O MALİYETİ BİZİM GİBİ APTALLARDAN ÇIKARTIR LAR. BİR TİVİT ATAR DOLAR YUKARI BORSA AŞAĞI FAİZ YUKARI. AL SANA TRİLYON LARCA ZARAR. ÖDE TÜRKİYE.