E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'nin kuzeyinde 18 DEAŞ'lı ve PKK'lı yakalandı---

Suriye'nin kuzeyinde 18 DEAŞ'lı ve PKK'lı yakalandı

Suriye'nin kuzeyinde 18 DEAŞ'lı ve PKK'lı yakalandı
04 Aralık 2022 - 12:35 borsagundem.com

Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda toplam 18 PKK ve DEAŞ mensubu yakalandı. Bakanlığın açıklamasına göre yakalananlar arasında DEAŞ'ın sözde maliye emiri de bulunurken operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığının takip ve koordinesinde Suriye Görev Gücü Cerablus ve El-Bab Jandarma Danışman Komutanlıkları unsurlarınca Suriye'nin kuzeyinde istihbari çalışmalar yapıldı.

Cerablus ve Bab bölgesinde 3 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyonlarda; taban genişletme, propaganda, eleman temini ile istihbarat toplama faaliyetleri yürüten ve aynı zamanda da eylem arayışı içerisinde olduğu değerlendirilen aralarında örgütün sözde maliye emirinin de bulunduğu 13 DEAŞ'lı terörist yakalandı.

Aynı gün Münbiç bölgesinden eylem amaçlı Cerablus bölgesine gönderildiği tespit edilen 5 PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubu da gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda patlamaya hazır 10 kilogram el yapımı bomba düzeneği, 4 bomba elektronik devre kartı, kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca ve 253 fişek ele geçirildi.

9 FETÖ'cü ve 8 organizatör yakalandı

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Sayı 117'ye ulaştı

İsveç'in iade ettiği PKK'lı terörist tutuklandı

2 terörist etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)