E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSuriyelilerin organları satılıyor---

Suriyelilerin organları satılıyor

Suriyelilerin organları satılıyor
09 Ocak 2017 - 09:33 borsagundem.com

Terör örgütü DEAŞ’ın, Avrupa’ya kaçmak isteyen Suriyelilerin böbreğini, çoğu Batılı ve Çinli uluslararası alıcılara sattığı ortaya çıktı

Irak'ın Musul kentindeki bir hastanede Iraklıların organlarını çalarak uluslararası organ mafyasına satan terör örgütü DEAŞ'ın, yine finansman bulmak için savaştan kaçıp Avrupa'ya gitmek isteyen Suriyelilerin de böbreklerini pazarladığı ortaya çıktı. Yasadışı organ ticaretine karışan ülkeler arasında yer alan Avusturalya'daki Griffith Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Campbell Fraser, Rus haber portalı Sputnik'e, konuya ilişkin bin kadar böbrek satıcısı ve alıcısı ile konuştuğunu söyledi. Fraser, Suriyelilerin, Avrupa'da daha iyi bir hayat yaşayabilmek için organlarını sattığını aktardı.

100 BİN DOLARA BÖBREK

"Göçmenler Avrupa'ya gitmek istiyor ancak insan kaçakçıları, ulaşım ve lojistik masrafları için paraları yok" diyen Fraser, bir böbreğin karaborsada 100 bin dolar ettiğini belirtti. Fraser'a göre yasadışı organ ticareti Suriye'deki göçmen kamplarında, özellikle Filistin'deki Yermuk mülteci kampında ve Şam'ın banliyölerinde yoğun olarak yapılıyor.

ORGANLARIN YÜZDE 60'I SURİYELİLERDEN

Böbrek alıcıları organ kaçakçılarıyla Lübnan'da pazarlık yapıyor. Göçmenlerden alınan böbrekler Mısır'daki bazı hastaneler üzerinden alıcılara ulaştırılıyor. Uluslararası alıcıların yüzde 60'ının organları Suriye'den temin ediliyor. Organını satan göçmenler, paranın yalnızca yüzde 5'ini alıyor. Alıcıların genellikle Çinli ve Batılı zenginler olduğu dile getiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)