E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'de saldırı: 15 ölü---

Suriye'de saldırı: 15 ölü

Suriye'de saldırı: 15 ölü
29 Temmuz 2021 - 19:56 borsagundem.com

Suriye'de rejim güçlerinin düzenlediği saldırılarda 15 sivil hayatını kaybetti

Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde Beşşar Esed rejimi güçlerinin sabah saatlerinde şehir merkezindeki bir mahalleye yönelik kara operasyonu başlattı. Rejim güçlerinin Dera ilindeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda 15 sivil hayatını kaybetti.

Suriye’nin güneyindeki Dera il merkezinde yer alan Dera el-Beled Mahallesi'ndeki hakimiyetini güçlendirmek için sabah erken saatlerde bölgeye kara operasyonu başlatan rejim güçleri istediğini elde edemedi.

Bölge halkı ile silahlı muhalif grupların direnişiyle karşılaşan rejim güçleri, yoğun çatışmaların ardından çekilmek zorunda kaldı.

Muhalifler 12 kontrol noktasını ele geçirdi

Rejim güçlerinin mahalleye tank ve top atışlarıyla saldırması üzerine ise çatışmalar Dera'nın batı ve doğu kırsalına sıçradı.​​​​​​​

Kırsaldaki çatışmalar Sayda, Um el-Mayadin, Nasip, Yadude, Mizyrib, Um Meyzen, Neva, Tsil, Bekkar, Tafas, Nuayme, Casem, İnhıl, gibi bölgelerde yoğunlaşırken, kırsal kesimde rejime ait 12 kontrol noktası muhaliflerin eline geçti.

Bunun üzerine rejim güçleri söz konusu yerleşimleri havan ve topçu saldırılarıyla hedef aldı.

Yerel güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Esed rejiminin il merkezi ve kırsal kesimdeki yerleşimlere gerçekleştirdiği bombardımanda ilk belirlemelere göre, Yadude'de bir anne ve 3 çocuğu dahil 6, Casem'de 2, İnhıl'da 1 çocuk, Dera il merkezi ve Tafas bölgesinde ise 6 sivil olmak üzere 15 sivil yaşamını yitirdi.

Bazı rejim unsurları esir alındı

Muhalif gruplar, batı kırsaldaki Yadude ve Mizyrib arasında yer alan rejimin askeri kışlasında yaşanan çatışmanın ardından bazı rejim unsurlarını esir aldı.

Bunun üzerine rejim güçlerinin Yadude beldesine roket saldırısı düzenlerken, bölgeye de askeri takviye gönderdiği öğrenildi.

Erdoğan'ın danışmanı Yasin Aktay: Suriyeliler giderse, ekonomi çöker

 

Kılıçdaroğlu: Suriyelilerle helalleşip, memleketlerine uğurlayacağız

 

Rusya: Suriye'de 320'den fazla silah test ettik...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)