E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye devlet TV’sinden son dakika duyurusu: İsrail Şam'ı vurdu---

Suriye devlet TV’sinden son dakika duyurusu: İsrail Şam'ı vurdu

Suriye devlet TV’sinden son dakika duyurusu: İsrail Şam'ı vurdu
12 Ekim 2023 - 15:40 borsagundem.com

Suriye devlet televizyonundan yapılan son dakika açıklamasına göre, İsrail Şam ve Halep’i vurdu.

İsrail, 6 gündür Gazze'de sivillere ölüm yağdırıyor. Gazze'de insani felaket yaşanırken savaşın yeni bir noktaya daha sıçradığı bilgisi geldi. Lübnan İsrail sınırında çatışmalar devam ederken Reuters'in Suriye devlet televizyonuna dayandırdığı haberine göre; İsrail Şam ve Halep'te havalimanlarını vurdu.

HAVALİMANLARI HİZMET DIŞI

Şam Radyosu, İsrail saldırılarına karşı Suriye hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini bildirdi. Sosyal medyada saldırı anı olduğu öne sürülen görüntüler paylaşıldı.

Suriye’nin resmi yayın organları, “Şam ve Halep’teki havalimanları İsrail’in saldırısı sonrasında hizmet dışıdır” açıklamasını yaptı.

Öte yandan, yarın İran Dışişleri Bakanı’nın Suriye’ye resmi temasta bulunması bekleniyordu. Ancak İran Dışişleri Bakanı'na ait uçak, İsrail'in saldırısı sonucu Suriye havalimanlarına inemeyince rotasını değiştirerek Tahran'a döndü.

10 EKİM’DE FÜZE ATILMIŞTI

İsrail ordusu 10 Ekim’de kuzeydeki komşusu Suriye’den ülke topraklarına bir dizi top mermisi atıldığını açıklamıştı. Açıklamada, top mermilerinin bir kısmının İsrail topraklarına ulaştığı ve açık alanlara düştüğü kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar, daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1200 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 339 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ13 Ekim 2023 09:50

    Esad'ı savunan Akp lileri de gördük bu günlerde. Abd nin bölgede yaptığı herşey İsrail içindir. Akp liler bunu yeni yeni anlamaya başlıyorlar. Irak ve Suriyeyi bunun için böldüler. Esad bunun için baskı altında. Biz bunu söylediğimizde Akp liler bize hakaret ediyordu. Şimdi Esadı destekliyorlar.

  • Kasbiyikburunkiliboyatan tamyobazfemi12 Ekim 2023 20:18

    Pislik ısrail suriye de işin ne ,rahat bırak bizi yasasinnnnn sutilistanya ,hade surili a fganan somalan gardaslar ilk hedefiniz hamammmdirrrrr hhuohuhhaaaaaas ısrail ve ham as anlaşmış tiyatro çeviriyorlar hamas karanlık örgütü topyekun saldırıya hazırlanmış usrailin haberi yokmussss huuohhhaaaaaaa vay enayiler vay ,hhioiuhuhaaaaaaa bu arada sahi yeni ekonomi yönetimi nereye gitse red para imksnsiz artık ıngilizler vermiyorsa tehlike asıl felaket demeç vermiş ekonomi yetkilisi gaz elek, reel fiyatlardan tahsil edilecek ne zaman seçimden sonra huuohuhhaaaaaaa oylar akapa hodupar mahapa rejimineeeeeee devammmmmm özellikle emekliler akapa rejimine drvammmmm nisandan sonra daaa betere hhohuhhaaaaaa

  • Selim12 Ekim 2023 18:45

    İran ve Suudi Arabistan varken başka düşmana gerek yok İslam Dünyası için. Bütün yaptıkları Müslümanların aleyhine geçmiştede öyleydi.

  • Baran13 Ekim 2023 09:06

    IQ su düşük Amerikan  ....çi sus artık senin palavralarını kimse yemez.  Aklı fikri Bop a top a takılmış. Emin olun bu aşağıdaki soytarı bu ülke için  elini kıprdatmaz. Bu adi itlerin derdi Esad olmuş.  Zaten bu İran ve Suriye değil mi İsrail den fazla Müsülüman kanı döken.  Hala hazır da pkk destekçiliği yapan.  Ama bu sığır  anlamaz.  Bu saatetn sonra da çaksan girmez zaten.  Böyle itlerin derdi  toplumda ikilik çıkarıp asla düşmana  karşı tek vücut olunmasını hiç hoşlarına gitmez. Malum ermeni kırması da böyle fetoşçu sapıklar da böyle. Çürük zihinleri ile her bir zihin çürüsün işe yaramaz hale gelsin isterler.  Şu ana kadar Türkiye savaşmadan buralara geldiyese mükemmel liderlik ve yönetim iledir. Anladın mı?  

  • Turkogluturk13 Ekim 2023 07:28

    Bop projesinde tarihi adimlar.sahi abd ile birolup israil ile savasan esat a kumpas kuran kimdi.

  • azmi12 Ekim 2023 17:40

    Haydi gençler meydana. Arkadan ittirmekle olmuyor , er meydanına çıkın. Bak seni tahrik ediyorlar, şehirlerini bombalıyorlar. Tık yok. Petrollerini gasp ediyorlar, yine ses yok. İşe yaramazları bize kakaladınız , siz zevkü sefada mı yaşayacağız sandınız. Her sefanın bir cefası olacak tabi....

  • Turkogluturk13 Ekim 2023 07:30

    Tabiki ermeni soykirimini kabul eden,kibris turk cumhuriyetini tanimayan,dedelerini kesen araplara destek olacsksin dimi.her takunyali bir abd usagi olmak zorundadir.

  • lol12 Ekim 2023 19:05

    meydana cikarken osmanli askerlerini kitir kitir kestikleri Pan Arabisim yani filistin bayragini almayi unutma hahaha

  • IHANET Bedeli 12 Ekim 2023 17:07

    zamaninda arabistanli lawrance ingiliz is adami ile is birligi yapip osmanli askerlerinin midelerinde altin vardir diyip desenler, o pan arabism bayragi ile askerlerimizi vuranlar kiyamete kadar bu pismanligi yasayacaksiniz

  • Alpertunga12 Ekim 2023 16:25

    Haydi iran.suriye ne duruyorsunuz. sizin sinsi dalevereleriniz yüzünden bir sürü masum insan ,çoçuklar hayatlarını kaybetti. İsrail ve ordaki bütün ülkeler masumların katilisiniz.Allah bildiği gibi yapsın sizi

  • CGÜÇLÜTÜRK12 Ekim 2023 16:15

    Bu ne zulümdürkü at koşturuyor.

  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER12 Ekim 2023 16:00

    bu israil ne yapma istiyo .göya kendini savunuyo ayaklara ortadoğuyu pisliğe çekiyo .

  • Mucise Reis : )12 Ekim 2023 15:59

    eyy suriye sen rus askerlerini alsana hava lımanlarına :D gör bak vurabiliyormu kafasına göre.... şimdi israil suriyenin ihası yada sihasını vursa ne olacaktı ? ESAD çıkar kınardı sert bir dille :D neyseki hava lımanı düz boş yol vurulmuş, Anakra belediyesine haber versinler  kısa süred ehava lımanını kullanıma açarlar :D