E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞu an savaş Avrupa'da, 100 NATO jeti hazır---

Şu an savaş Avrupa'da, 100 NATO jeti hazır

Şu an savaş Avrupa'da, 100 NATO jeti hazır
24 Şubat 2022 - 15:15 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından tüm gözler bölgeye çevrildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Stoltenberg, savaşın Avrupa'da olduğunu ifade etti.

Genel Sekreter Jens Stoltenberg katıldığı canlı yayında son gelişmelerle ilgili kritik noktalara değindi. Stoltenberg, açıkça "Şu anda Avrupa'da savaş var" dedi. "Rusya büyük bedeller ödeyecek" açıklamasını yapan Stoltenberg, askeri desteğin artırılacağının altını çizdi.

Genel Sekreter, "Rusya'nın işgalinin karşısındayız. Uluslararası hukukun bu şekilde ezilmesini kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

'UZUN VADELİ PLANLANMIŞ BİR İŞGAL'

Stoltenberg'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bulgaristan, Çekya, Estonya bizi acil istişarelere davet etti. Avrupa'nın güvenliği için tarihi anlar yaşıyoruz. Rusya'nın saldırıları Ukrayna'da pek çok masumun hayatına mal oluyor."

"Şu an soğuk kanlı ve uzun vadeli planlanmış bir işgalle karşı karşıyayız. Bizin dizi yalan iddiaların ardında aslında Kremlin'in yapmaya çalıştığı şey bellidir."

"Öldürdükleri insanları için Kremlin hesap vermelidir.  NATO saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor."

"Rusya'nın askeri eylemelerini derhal durdurup diplomasiyi seçmesi çağrısında bulunuyoruz. Ukrayna'nın kendini savunma hakkını destekliyoruz. Rusya Ukrayna'nın egemenliğini elinden almaya çalışıyor. Burada hiç bir yanlış hesaba yer verilmemeli. Birimize gerçekleştirilen saldırı hepimize yapılmış sayılacak bu bizim ortak ilkemizdir."

'MÜTTEFİKLERİMİZİ KORUYACAĞIZ, 100'DEN FAZLA JET HAZIR'

100'den fazla jetin hazır bekletildiğini bildire Jens Stoltenberg şunları kaydetti:

"NATO tarihteki en büyük birlik. İttifakın üst düzey askeri komutanın talebi üzerine savunma planlarını etkinleştirmeye karar verdi. NATO hava sahası 100 savaş uçağı ile korunuyor. NATO görev güçleri ihtiyacı olan yerlerde konuşlanacak ve bu sayede gerekli önlemler alınacak. Kara, deniz ve havada zaten birliklerimizi güçlendirmiştik."

"Üst düzey alarm halinde hava sahamızı koruyoruz. Kuzey'in üst noktalarından Akdeniz'e kadar gemilerimiz de konuşlandı. 5 maddeye sıkı bir şekilde bağlıyız. Müttefiklerimizi koruyamaya hazırız. Yarınki zirvede gelecekteki adımlarımızı görüşeceğiz."

"Barışı cepte sayamayız. Barış tehdit altındadır. Yeni bir kararlılıkla daya büyük cevap vermeliyiz. Hepimiz demokrasilerimiz ile bir araya gelerek halklarımız ve değerlerimizi koruyacağız. Özgürlük her zaman baskının üzerinde olacaktır."

'RUSYA ÇOK AĞIR BİR BEDEL ÖDEYECEK'

Stoltenberg'in açıklamasında, Rusya’ya saldırıdan vazgeçme çağrısı yapılarak, ‘’Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararını şiddetle kınıyoruz. Bu, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü daha da ihlal ediyor ve Rusya'nın imzaladığı Minsk anlaşmalarına aykırı. Müttefikler bu yasadışı tanımayı asla kabul etmeyeceklerdir. Rusya'yı seçtiği şiddet ve saldırganlık yolundan geri dönmeye çağırıyoruz. Rusya liderleri, eylemlerinin sonuçlarının tüm sorumluluğunu üstlenmelidir. Rusya çok ağır bir ekonomik ve siyasi bedel ödeyecek. NATO, ilgili paydaşlar ve AB de dahil olmak üzere diğer uluslararası örgütlerle yakın işbirliği içinde olmaya devam edecektir’’ denildi.

'ASKERİ DESTEK ARTIRILACAK'

"NATO Ukrayna ile dayanışma içerisinde. NATO hem AB hem de dünyadaki tüm ortakları ile beraber adımlar atmakta. Tüm ortaklarımız büyük yaptırımları devreye sokuyor. Bunlar aslında söz verdiğimiz şeyleri yaptığımızı gösteriyor."

"Rusya büyük bedeller ödeyecek. Askeri desteğimizi artıracağız. Rusya'nın işgalinin karşısındayız. Uluslararası hukukun bu şekilde ezilmesini kabul edemeyiz."

AMACIMIZ ÇATIŞMAYI ÖNLEMEK

"Biz bütün müttefiklerimizi her saldırıya karşı NATO toprağında koruyacağız. Doğu kanadında binlerce askerle güçlerimizi artırdık. Amacımız çatışma başlatmak değil, çatışmayı engellemek. Rusya'nın NATO müttefiklerini böyle bir şey yapabileceğini kimse düşünmesin."

"Bu işgal bir sürpriz değil, bunun aylardır uyarısında bulunuyorduk. Bu sabah olanlara baktığımızda öngördüğümüz şey ile karşı karşıya kaldığımız gördük. Uzun süredir Rusya'nın işgale kalkışırsa ağır bedeller ödeneceğini belirtiyorduk. çağrılarımız yanıtsız kaldı."

(Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran24 Şubat 2022 23:43

    Az kaldı Amerika ve Dünya da ki bütün pisliklerin baş sorumlusu İngiltere Dünya nın başına sardığınız bütün pisliklerin hesabını  bağıra bağıra vereceksiniz.  Sizi  yıllarca sömürerek topladığınız ne askeri gücünüz  ne de mallarınız kurtaramayacak. 

  • azmi24 Şubat 2022 20:53

    Kendinizi korumak içindir uçaklar. Ukrayna'yı değil

  • TAMİZ KARTALGÖZ24 Şubat 2022 19:13

    bu savaşın sebebi sizlersiniz.ukrayna yı yalnız bıraktılar.

  • BORSACI24 Şubat 2022 16:53

    ALLAH ALLAH ÖYLEMİ.KARŞINDAKİ RUSYA OLUNCA GAK GUK LAK LUK .

  • ALPTUĞ24 Şubat 2022 16:31

    palavra sıkıyor biz bu şarlatanı iyi tanırız.

  • Tamburacı24 Şubat 2022 16:25

    Sen tam bir abd CIA ajanısın avrupayı rusyaya karşı savaştırıp abd yi kral yapma peşindesin

  • Yorum24 Şubat 2022 16:04

    NATO ülkesi olmayan ukranya için konuşuyor sanırım. Uluslararası hukuktan bahsedeceksen abd den bahset fransadan bahset. Ortalık bulandırma hayvan herif

  • Selim24 Şubat 2022 15:55

    Koskoca Nato uyesi ülkelerde 100 tane mi jet var. Rusya içinden,, benim onume koyduğunuz 100 jet rakam olarak çok az diyordur sanırım. Rusya nin hava gücü 4000 civarinda deniliyor. Avrupa daha aktif düşünüp daha etkin şeyler düşünmeli bence. Rusyanin söylediklerini dikkate alıp masaya oturarak sağlam bir anlaşma yapmanin yolunu bulabilirler bence.

  • fahri24 Şubat 2022 15:50

    Nato ile ne ilgisi var.Bu savaşın sorumlusu Amerika ve Rusya.

  • fafa24 Şubat 2022 15:48

    Bizden uzak durun.Pislediğiniz gibi temizleyin.Ukrayna'yı kışkırtarak,savaş çıkarttınız.

  • Ozgur24 Şubat 2022 15:34

    Sizin yapacağınız işe tüküreyim ne işi var ukranyada natonun bilerek bu ortamı yaratan sizin gibi kahbe bizanslılardır. asıl bomba çinin tayvanı işfgali ile başlarsa yandı gülüm