E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg'den Türkiye-Yunanistan açıklaması---

Stoltenberg'den Türkiye-Yunanistan açıklaması

Stoltenberg'den Türkiye-Yunanistan açıklaması
23 Eylül 2020 - 14:57 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasında yürütülen görüşmelerde 'iyi bir ilerleme' kaydedildiğini söyledi.

Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'e yönelik teknik görüşmeler devam ediyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile NATO karargahındaki görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz'de ayrıştırma usulleri oluşturulması, havada ve denizde istenmeyen olayların ve kazaların önlenmesi için bugüne kadar birkaç toplantı yaptığını hatırlattı.

Stoltenberg, "Bu toplantılar devam ediyor. İyi bir ilerleme kaydedildi" diye konuştu.

Toplantıların askeri teknik görüşmeler olduğunu vurgulayan Stoltenberg, bunların Almanya'nın anlaşmazlıkların çözümü konusunda yürüttüğü diplomatik çabalara tamamlayıcı nitelikte olduğunu ifade etti.

Stoltenberg, Almanya'nın çabalarının dün Türkiye ile Yunanistan'ın istikşafi görüşmeleri yeniden başlatma konusunda anlaşmasını sağladığını belirterek, bundan memnuniyet duyduğunu, Türk ve Yunanlı liderlerle yakın temas içinde olmayı sürdüreceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cahil herif23 Eylül 2020 21:48

    yunana sormak lazım-para bizde,lider bizde,silah bizde ,sizde ne var?tam yunana vumak için mükemmel bir zaman ve ortam.bu  fırsat 100 yılda bir gelir.

  • ZIR cahil prof23 Eylül 2020 21:37

    adamlar savaşı göze alıp bizi gözlerine kestirselerdi -ne masası kardeşim deyip masayı yıkar dağıtırlardı- bize savaş açıp kökümüze kibrit suyu dökerlerdi.baktılar gördüler maçaları yemedi masaya oturmaya razı oldular.masadan ne koparırlarsa kardır bence doğru bir strateji.

  • manyak herif23 Eylül 2020 20:51

    Türkiye komşumuz yunanlılarla savaşa girse daha kazançlı çıkardı.Bu durumda masaya oturtularak yine kaybeden taraf olmuştur.

  • Okie Dokie23 Eylül 2020 15:58

    Hani yunanistanla savaşacaktık? Yine masaya oturttular bizi.

  • A. A.23 Eylül 2020 15:55

    Mehmet senin kafan basmıyor galiba. Böyle bir yönetim derken sen, imf memurundan emir alan, Amerikan başkanı karşısında el pençe divan duranları kastediyorsun herhalde. Suriye'de, Libya'da, Irak'ta Amerika, Rusya ve CHP'ye rağmen operasyon yapan yönetime böyle söz söyleyemezsin. Sonra senin zekanla alay ederler...

  • mehmet 23 Eylül 2020 16:51

    ne operasyonuymuş. dincileri başa getirme operasyonu mu.

  • wers23 Eylül 2020 15:43

    inşallah anlaşmalar ülkemiz yararına olur

  • Mehmet23 Eylül 2020 15:08

    Bunlar iyi diyorsa gene Turkiyeden taviz koparmislardir,hazir ellerine boyle bir yonetim gecmisken ve ekonomi dibi boylamisken..!