E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSterlinden beklenti düşük---

Sterlinden beklenti düşük

Sterlinden beklenti düşük
20 Nisan 2021 - 11:58 borsagundem.com

HSBC, sterlinin gelecek aylarda diğer G10 para birimlerinden daha düşük performans göstermesini bekliyor

HSBC, değerlendirmesinde İngiltere'de diğer ülkelerden daha hızlı gerçekleştirilen aşılamalar, daha az güvercin merkez bankası ve iyileşen ekonomik görümümün bu yıl şimdiye kadar sterlini desteklediği kaydedildi.  Kurum, sterlinin gelecek aylarda diğer G10 para birimlerinden daha düşük performans göstermesini bekliyor.

Raporda iyi haberlerin büyük bölümünün şu an fiyatlarda yer almakta olduğunun düşünüldüğü kaydedildi. GBPUSD paritesinin faiz farklılıklarına göre şu aşamada pahalı göründüğü yorumunda bulunuldu.

Commerzbank, GBP'nin yönünün aşağı dönmesini bekliyor

Commerzbank, Britanya'nın Kovid-19'a karşı aşılama programında gösterdiği başarının yarattığı iyimserlik ile GBP'nin değerlendiğini, ancak bu iyimserlik azaldıkça ve Brexit'in etkilerine yönelik endişeler yeniden su üstüne çıktıkça GBP'nın zayıflayacağını öngördü.

Analist You-Na Park-Heger yaptığı değerlendirmede, Euro Bölgesi'nde Kovid-19'a karşı aşılamanın hıslandığını ve Britanya'nın aşılamada gösterdiği aşılamanın yakalanmasını bir zaman meselesi olduğunu belirtti.

"Euro Bölgesi'nin aşılama başarısı Britanya'yı yakaladığında, EUR/GBP ve GBP/USD'nin cari seviyeleri sorgulanır hale gelecek. Pandemi sona erdiğinde Brexit'in ekonomiye etkisi daha görünür olacak" ifadelerini kullanan You-Na Park-Heger, "GBP konusunda kuşkulu olmaya devam ediyoruz ve yatırımcılara ihtiyatlı olmalarını öneriyoruz" diye konuştu.

Şu sıralarda EURGBP 0,8625'den, GBPUSD ise 1,3988'den işlem görüyor.

TL'de zayıf seyrin devamı görülebilir

ABD Dolar, Japon Yeni’ne karşı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)