E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSterlin, euro karşısında güçlü toparlandı---

Sterlin, euro karşısında güçlü toparlandı

Sterlin, euro karşısında güçlü toparlandı
05 Ekim 2021 - 13:10 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta euro karşısında değer kaybeden İngiliz Sterlinin (GBP) bugün son 3 haftanın en yüksek seviyesine toparlandı.

GBP'nin toparlanmasında yatırımcıların yeniden BoE'den bir faiz  artırımı beklentisini fiyatlamaya başlamaları etkili oldu.

Commerzbank'ın döviz ve emtia araştırma bölümü başkanı Ulrich Leuchtmann yaptığı değerlendirmede, "GBP'nin toparlanması şaşırtıcı. Ancak, ECB'nin  yakın zamanda faizleri artırmayı planlamaması, BoE'nin ise bir faiz  artırımın yakın olduğu sinyalleri vermesi yeniden GBP'ye destek veriyor" dedi.

ING stratejistleri de yaptıkları değerlendirmede, AB ile Britanya  arasında ticari ilişkilerin Kuzey İrlanda Protokolü nedeniyle yeniden gerilmesi olasılığının piyasada fiyatlanmadığına işaret ettiler.

EURGBP, geçtiğimiz hafta 0,8658 seviyesine kadar yükselişin ardından bu  bugün 0,8512 ile 16 Eylül'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)