E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıStagflasyon korkusu ABD borsalarını vurdu---

Stagflasyon korkusu ABD borsalarını vurdu

Stagflasyon korkusu ABD borsalarını vurdu
06 Mayıs 2022 - 08:22 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Piyasa, ABD Merkez Bankası’nın ve diğer bazı büyük merkez bankalarının, yüksek enflasyonla mücadele etmek için planlanandan daha agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalacağından,  Çin’deki Kovid tedbirlerinin tedarik zincirlerinde bozulmayı kötüleştirmesinden ve bunun stagflasyona yol açmasından endişe edince Wall Street endekslerinde sert düşüşler gördük.

CME’nin FedWatch aracına göre, piyasa, Fed’in bu hafta faiz oranlarını 50 baz puan artırmasına ve Powell’ın 75 puanlık  dışlamasından sonra bile, Haziran ayındaki toplantısında Fed’den 75 baz puanlık devasa bir faiz artışı olasılığını yüzde 82’lik bir ihtimalle fiyatlıyor.

Piyasalardaki aşağı hareket bu sabah vadeli endekslerde de devam ediyor. Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,09, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,15 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,22 geriledi. MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 2,34 düşerken, Japon Nikkei yatay’da.

ABD Doları, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını hafta ortasında yarım yüzde puan artırarak 1’e getirmesinin ardından

Fed Başkanı Jerome Powell’ın 75 baz puanlık bir artışın aktif olarak düşünülmediğini söylemesi üzerine, dolar Çarşamba günü ilk olarak sert bir şekilde geriledi ve ABD Hazine tahvillerinin bir gecede yüzde 3,1’in üzerine çıkmasına imkan tanıdı. Dolar endeksi ise  yüzde 0.02 artışla 103.59’da.

Avustralya Merkez Bankası (RBA), para politikasına ilişkin üç aylık açıklamasında, çekirdek enflasyonun Aralık ayına kadar yüzde 4,6’ya ulaşabileceği konusunda uyardı; bu, Şubat ayında yapılan önceki tahminden 200 puan yukarıya işaret etmekte. Yeni beklenti RBA’nın yüzde 2-3’lük hedef bandının oldukça üzerinde olacak ve enflasyonun anca  2024’ün ortalarında bandın zirvesine ( yüzde 3) geri dönmesi beklenecek, bu da uzun bir sıkılaştırma döngüsünü olacağına işaret ediyor. işsizliğin önümüzdeki yıl yüzde 3,6 ile 50 yılın en düşük seviyelerine düşeceği, Yıllık ücret artışının  bu yılın sonunda yüzde 3,0’a ve 2024 ortasına kadar yüzde 3,7’ye çıkması da beklenen diğer gelişme.

İngiltere MB, faiz artırımları konusunda uyardı

 

Arjantin'de bankalardan kripto alımı yasaklandı

 

Petrolde bu hafta pozitif kapanış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)