E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPYD-MÜSİAD buluşması---

SPYD-MÜSİAD buluşması

SPYD-MÜSİAD buluşması
05 Temmuz 2013 - 08:11 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret etti

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD), iş dünyasının önemli temsilcilerinden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. MÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye sermaye piyasaları, 2023 yılı hedefleri masaya yatırıldı.
SPYD Başkanı Arif Ünver, SPYD Genel Sekreteri Erkan Saraçoğlu ve SPYD Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Pala’nın hazır bulunduğu toplantıda MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, sermaye piyasalarının Türkiye ekonomisi için büyük önem arz ettiğini belirterek, SPYD ile karşılıklı işbirliğinin geliştirileceği mesajını verdi. Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinin gerçekleştirilmesi için sermaye piyasalarının arzu edilen şekilde işlerlik kazanması konusunda fikir birliğine varıldı. Bu paralelde önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarında farkındalık ve katılımın artması amacıyla iş aleminin önemli temsilcisi konumunda bulunan MÜSİAD üyelerine yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmesi için niyet ortaya kondu. 
ÜNVER: SERMAYE PİYASALARI DEMOKRASİ İÇİN GEREKLİ
SPYD Başkanı Arif Ünver görüşmede, bankacılık sistemi üzerine inşa edilmiş Türkiye ekonomisinin daha uzun menzilli uçabilmesi için ikinci motor olan sermaye piyasasının da devreye alınmasıyla ülke ekonomisinin daha güçlü konuma geleceğini söyledi. “Sermaye piyasaları, ülkemizde varolan düşük ve orta gelir grubunun da ekonomik refahının artmasına hizmet edeceğinden dolayı yalnızca iktisadi sonuçları bakımından değil olumlu sosyo ekonomik sonuçları açısından da son derece önem taşımaktadır” diyen SPYD Başkanı Ünver, sağlıklı sermaye piyasasının aynı zamanda demokratik ortamın devamlılığı açısından da önemli olduğunu ifade etti. 
SPYD Başkanı Ünver, gerek sektör, gerek siyasi irade, gerekse sermaye tarafında yer alan aktörlerle önümüzdeki dönemde çok daha fazla bir araya gelerek sermaye piyasalarının ülkemiz ekonomisine arzu edilen şekilde katkı sağlaması için gerekli temasların sürdürüleceğini belirtti.
BORSAGUNDEM.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)