E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSpot piyasada altın ve dolarda değerlenme---

Spot piyasada altın ve dolarda değerlenme

Spot piyasada altın ve dolarda değerlenme
05 Ocak 2015 - 08:51 borsagundem.com

Bugün yurt içi TÜFE, yurt dışında Almanya TÜFE ve İngiltere yapı PMI verileri izlenecek

''VİOP 30 Kontratı: TÜFE Verileri İzlenecek….
 
Cuma günü , bir önceki gün Avrupa Merkez Bankası (Başkanı) Draghi’nin yaptığı açıklamalar etkili oldu. Fiyat istikrarının  sağlanmasının 6 ay öncesine göre daha zor olduğunu söyleyen Draghi , AMB’nin gerekli aksiyonları almakta kararlı olduğunu bildirdi. 2015 yılı ilk çeyrekte  AMB’nin devlet ve özel sektör tahvil alımlarını gündeme getirmesi beklenirken, Draghi’nin bu açıklamaları ile Euro değer kaybetti. Cuma günü Fransa İmalat PMI ve Euro Bölgesi imalat PMI beklentiden düşükken, Almanya imalat PMI beklentiye paraleldi. Avrupa borsaları gün içinde satıcılı olmakla beraber , ABD borsalarında görülen pozitif havayla beraber toparlanma çabaları görülse de endeksler negatif kapattı. ABD tarafında ise ISM İmalat endeksi beklentiyi karşılamadı. ABD borsaları yatay seyir etti. Bu sabah Asya piyasaları pozitif seyir ederken, USD de diğer para birimlerine karşı değerlenme eğilimi görülüyor. Özellikle paritede aşağı yönlü hareketler gözleniyor.
 
Yurt içinde ise dolar endeksinde ve USDTRY paritesinde görülen yükselişle beraber gün içinde BİST endekslerinde satışlar görülmekle beraber , pozitif seyreden ABD borsaları ile BİST endeksleri kayıplarını azalttı. Bu kapsamda VİOP 30 en yakın  kontratı  yüzde 0,21 değer kaybederek günü 106.725 puandan kapattı. Haftasonu merkez bankası döviz cinsi zorunlu karşılıklarda artışa giderken, rezerv opsiyon katsayılerinda da değişikliğe gitti. Karar sonrası USD’nin haftaya yükselişle başladığını görüyoruz. Bu açıdan güne satıcılı başlangıç görülebilir.

Bugün yurt içi TÜFE, yurt dışında Almanya TÜFE ve İngiltere yapı PMI verileri izlenecektir. Özellikle yurt içi TÜFE verileri ön plana çıkmaktadır. Özellikle beklentiden düşük gelebilecek TÜFE verileri kontratı  yukarı yönlü etkileyebilir.
 
Teknik açıdan kontratta yukarı yönlü trend devam etmekle beraber 106.000 desteği önem arz etmektedir. Kontratın bu seviye üzerinde ısrarla tutunması durumunda  107.000 ve 108.000 seviyeleri direnç seviyeleri, 106.000 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 105.000 seviyesi izlenebilir. Kontratta yukarı yönlü eğilim devam etmektedir.
 
VİOP Altın Kontratı: Spot Piyasa da Altında Sınırlı Yükseliş Görülüyor...
 
Cuma günü dolar endeksinin 91,00 seviyesine kadar yükselmesiyle birlikte gerileyen altın, günün ilerleyen saatlerinde ABD verilerinin beklentileri karşılamaması sonucunda değerlendi. ABD’de ISM imalat endeksi ve yapı harcamaları verileri beklentilerin aşağısında kaldı. Bu sabah spot piyasa da altında sınırlı yükseliş görülüyor.
 
Veri akışının zayıf olduğu günde ABD’de San Francisco FED Başkanı Williams konuşması takip edilecektir.
 
Kontratta 1200  USD direnci ön plana çıkmaktadır. Kontratta toparlanma görülmesi için kontratın bu seviye üzerinde tutunması gerekmektedir. Bu seviye aşağısında kontratta zayıf seyir beklenebilir.
 
VİOP USDTRY Kontratı: Spot Piyasada USD’de Değerlenme Görülüyor...
 
Cuma günü doların global bazda değerlendiği bir gün oldu. Bu kapsamda dolar endeksi 91,00 seviyesine kadar yükseldi. Değerlenen dolar sonrası gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı oluşurken USDTRY kontratında yükseliş görüldü. Ancak ABD’den gelen verilerin beklentileri karşılamamasıyla birlikte görülen kar satışları sonrasında parite bir miktar geriledi. Haftasonu merkez bankası döviz cinsi zorunlu karşılıklarda arttrım yaparken, rezerv opsiyon katsayılarında değişikliğe gitti. Haberin ardından spo piyasa da paritede yukarı yönlü açılış görüldü. Ayrıca yukarı yönlü açılışta doların küresel piyasalarda değerlenmesinin de etkisini görüyoruz.
 
Bugün yurtiçinde aylık beklentisi yüzde 0,05, yıllık beklentisi ise yüzde 8,78 olan enflasyon verileri açıklanacak. ABD’de ise San Francisco FED Başkanı Williams konuşması takip edilecektir.
 
Teknik açıdan kontratta 2.3700 üzerinde 2.3800 ve 2.3900 seviyeleri, 2.3700 aşağısında ise  2.3600 ve 2.3500 destekleri izlenebilir. Kontratta yükseliş eğilimi devam etmektedir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)