E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSpor düşüşte önden gidiyor---

Spor düşüşte önden gidiyor

Spor düşüşte önden gidiyor
12 Mart 2020 - 10:52 borsagundem.com

Korona virüsün dünyayı sarması vakalar ile birlikte piyasaların da ateşini yükseltti. Ekonomik etkilerinin henüz derinleşmediği salgının etkileri şimdiden piyasaları zorluyor.

Çin'in Vuhan şehrinde doğan ve dünya çapında büyüyen yeni tip korona virüsün Türkiye'de de bir vakasının olduğunu Sağlık Bakanı'nın açıklanmasıyla Türk varlıkları üzerinde baskı arttı.

Dün günü düşüşle tamamlayan BIST 100 Endeksi küresel piyasaların da satışlarının derinleşmesine paralel güne % 3'e varan kayıpla başladı. Düşüşe spor hisseleri öncülük ederken dün olduğu gibi ilaç ve perakende hisseleri yükseldi.

BIST virüs gündemi ile negatif seyirde

11.00 itibarıyla BJKAS %11 , FENER %9, GSRAY %14, TSPOR %15 düşüşte ile seyrini sürdürüyor.

CarrefourSa, Bizim Toptan, BIM ve Şok Marketler hisseleri % 2,8 ile % 13,5 arasında primli işlem görüyor.

İlaç hisseleri de dünkü gibi en çok yükselenler listesinin ilk sıralarında yer alıyor. RTA %20, Eczacıbaşı İlaç %18,55, DEVA, Selçuk Ecza bu hisseleri takip ediyor. 

Perakendeye virüs salgını ile birlikte talep olduğu gibi kağıt ve temizlik ürünlerine de rağbet olması kaynaklı VKING, PINSU, MERKO gibi hisseler de en çok yükselenler listesinde yer alıyor. 

Endeks günlük olarak 11.10 itibarıyla %3 oranında kaybı aşmış durumda ve bu haftaki kaybı da %10'a ulaştı. Bankacılık endeksi ise % 5' in üzerinde kayıpta seyrediyor.

Yıldız Holding virüse karşı tüm tedbirlerini aldı

İlaç ve perakende sektörü hisseleri uçuşa geçti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)