E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'den Merkezi Takas Kuruluşlarının kuruluş ve çalışma esasları hakkında yönetmelik değişimi---

SPK'den Merkezi Takas Kuruluşlarının kuruluş ve çalışma esasları hakkında yönetmelik değişimi

SPK'den Merkezi Takas Kuruluşlarının kuruluş ve çalışma esasları hakkında yönetmelik değişimi
29 Temmuz 2023 - 10:50 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Merkezi Takas Kuruluşlarının kuruluş ve çalışma esasları hakkında genel yönetmelikte değişiklik yaptı.

Merkezi Takas Kuruluşlarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni yönetmelikte, yönetmeliğin 35/B maddesinin dördüncü fıkrasının "MTK'nin iç kontrol, iç denetim, uyum, takas, saklama ve merkezi karşı taraf süreçlerine ilişkin dışardan hizmet alımları Kurul'un iznine tabi olup, dışarıdan hizmet alımı faaliyetlerini değerlendirmeye yönelik gerekli tüm bilgi ve belgeler izin başvurusu ile birlikte Kurul'a sunulur. MTK'nin bilgi sistemlerine ilişkin yapılması gerekli olan geliştirmeler için dışarıdan alacağı hizmetlere ilişkin olarak ise hizmetin kapsam ve niteliği hakkında sözleşme tarihini takip eden 10 iş günü içinde Kurul'a bildirim yapılması zorunludur." şeklinde değiştiği bildirildi.

SPK, YGYO hissesindeki 5 isme yasak getirdi

 

SPK 23 izinsiz foreks sitesini erişime kapatıyor

 

SPK'dan Doğan Holding'in birleşme başvurusuna onay

 

SPK 3 şirketin sermaye artırımına onay verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)