E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK’dan ilk yetki Finansinvest’e---

SPK’dan ilk yetki Finansinvest’e

SPK’dan ilk yetki Finansinvest’e
09 Temmuz 2014 - 12:00 borsagundem.com

Finansinvest portföy saklama hizmetleri için SPK’dan yetki belgesi alan ilk aracı kurum oldu

Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) geçen yıl Resmi Gazete'de yayımladığı ve bu yıl başında yürürlüğe giren portföy saklama hizmetlerini düzenleyen tebliğinin ardından, bu alanda Kurul’dan yetki belgesi alan ilk aracı kurum oldu.
Yetki belgesiyle birlikte Finansinvest, Portföy Yönetim Şirketleri’nin kurucu veya yöneticisi olduğu tüm Kolektif Yatırım Kuruluşları ile Yatırım Ortaklıkları’nın  portföylerinin saklama işlemlerini gerçekleştirebilecek.   
Finansinvest Genel Müdürü Özgür Güneri, SPK tarafından yayımlanan ‘Portföy Saklama Hizmetine ve Bu Hizmette Bulunacak Kuruluşlara İlişkin Esaslar Tebliği’nin ardından portföy saklama hizmetlerine yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetlerine hız kazandırdıklarını belirtti. Güneri, bu süreçte tebliğin ‘Portföy Saklayıcısı’ olma şartları için gerekli olan teknik alt yapıyı hazırladıklarını, ihtiyaç duyulan tecrübede personeli Finansinvest kadrosuna dahil ettiklerini ve prosedürleri oluşturduklarını ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun ‘Portföy Saklayıcısı Yetki Belgesi’ verdiği ilk aracı kurum olma özelliğini kazandıklarını ifade etti.
Finansinvest’in sektörde birbirinden farklı birçok kolektif yatırım kuruluşuna kaliteli operasyonel hizmet verdiğini hatırlatan Güneri, “Bu tecrübemize ek olarak, çözüm odaklı yetkin kadromuz ve ilgili mevzuat için uyumluluk kontrolleri ve raporlamaları içeren yazılımımızla Portföy Saklama süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesini sağlıyoruz” diye konuştu.
Günümüz koşullarında, özellikle giderlerin azaltılmasının kolektif yatırım kuruluşlarının performansında etkili olduğunu hatırlatan Güneri, “Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. olarak, hizmet verdiğimiz diğer faaliyetlerde olduğu gibi, Portföy Saklama sürecinde de, kaliteli hizmeti uygun maliyetle sunarak, Portföy Yönetim Şirketleri ile Yatırım Ortaklıkları’nın karşısına güçlü bir alternatif olarak çıkıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)