E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan bir bağımsız denetim kuruluşuna ceza---

SPK'dan bir bağımsız denetim kuruluşuna ceza

SPK'dan bir bağımsız denetim kuruluşuna ceza
12 Aralık 2019 - 19:39 borsagundem.com

SPK, Kavram Bağımsız Denetim'e 74 bin 16 lira idari para cezası kesti. Kurul, Sorumlu Ortak Başdenetçi Ömer Faik Yılmaz'a da 2 yıl bağımsız denetim yapma yasağı getirdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kavram Bağımsız Denetim ve Danışmanlık hakkında yürütülen inceleme sonucunda şirkete ve şirketin başdenetçisine yaptırım kararı aldı.

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, tespit edilen mevzuata aykırılıklar nedeniyle Kavram'a 74 bin 16 lira idari para cezası kesti.

Kurul ayrıca, bağımsız denetim çalışmalarında gerekli mesleki özen ve titizliği göstermediği belirlenen Sorumlu Ortak Başdenetçi Ömer Faik Yılmaz’ın sermaye piyasasında bağımsız denetim yapmasının 2 yıl süreyle yasaklanmasına karar verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recep Koparan 13 Aralık 2019 19:18

    Borsada işlem gören hisselerin sahipleri ve ortakları çok iyi denetlenmeli. Yolsuzluklarda cezalar caydırıcı olmali haksız kazançlar ellerinden alınmalı. Borsadaki güvensizlik ortamı kaldırılmalı genelde hiçbir senet değerinde işlem görmüyor aşırı bir yükseklik var.

  • ..13 Aralık 2019 11:30

    geçde olsa oldu.. o cezayı büyük ihtimal firma el altından öder... ilgili belgesi iptal olan kişide gene işini apar ama imza yetkisi başkası olarak aynı iş ve işlemlerine devam edet.. nedne mi? burası Türkiye : )) devlete millet ehukuka yasalara ona buna inanan küçüklerde aman banane.... yaşasınlar öğrensinler

  • ersan12 Aralık 2019 19:54

    spk .yetkılıleri HİÇ AKLINIZA GELIYORMU :ASYAB H :KÜÇÜK YATIRIMCI::4:SENEOLDU ::?**************************