E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSPK yönetiminde önemli değişiklikler---

SPK yönetiminde önemli değişiklikler

SPK yönetiminde önemli değişiklikler
31 Ekim 2022 - 08:19 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sermaye Piyasası Kurulu üst yönetiminde iki önemli değişikliğe gidildi.

BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararnamede Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) iki önemli ismi görevden alındı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı atama kararına göre, SPK Kurul Üyesi Ali Akay ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Mutalip Ünal görevine son verildi. 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 119’uncu Maddesi, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 35’ince maddesi ve 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’inci maddesi gereğince görevden almaların gerçekleştirildiği açıklandı.
Ali Akay’ın yerine Bülent Murat Haholu atanırken Mutalip Ünal’dan boşalan Sermaye piyasası Kurulu Başkan Vekilliği'ne ise Enver Usca atandı.


Av. Dr. Enver Usca kimdir?
1975 yılında Silifke’de Mukaddem Mahallesi’nde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Silifke’de okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi’nde Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayarak Doktor unvanını aldı. Master yapmak üzere bir süre Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulundu. İkinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü bitirdi.

Üniversitelerde Ticaret Hukuku ve Sermaye Piyasası Hukuku üzerine dersler de veren Usca’nın çeşitli dergilerde yayımlanmış akademik çalışmaları bulunmaktadır.

Avukatlık stajını tamamladıktan sonra bir süre Silifke’de hakim ve savcı adayı olarak çalıştı. 1999 yılında Uzman Hukukçu Yardımcısı olarak başladığı Sermaye Piyasası Kurulu’ndaki mesleki kariyerine Uzman Hukukçu ve Başuzman Hukukçu olarak devam etti. Grup Başkanlığı ve Hukuk İşleri Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.


Bülent Murat Haholu kimdir?

1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1997 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nda Ortaklıklar Finansmanı Dairesi’nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 2001 yılında Uzman olarak atandı. Daha sonra 2004 yılında Atılım Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi alanında MBA derecesi aldı.

2007 yılında American University Washington College of Law’da Business and Financial Regulation üzerine LL.M programını tamamladı. Kamuyu aydınlatma konusunda AB düzenlemelerinin ülkemiz mevzuatına alınmasına yönelik projelerde çalıştı. Ayrıca, menkul kıymetleştirme (securitization) üzerine mevzuat çalışmalarında görev alarak varlığa dayalı menkul kıymetler (asset backed securities), varlık teminatlı menkul kıymetler’in (asset covered bonds) ve kira sertifikalarının ülkemiz sermaye piyasalarına kazandırılmasını sağladı. 2009-2016 yılları arasında, Ortaklıklar Finansmanı Dairesi’nde kamunun aydınlatılmasından sorumlu birimde Grup Başkanı olarak görev yaptı. 2016-2017 yıllarında Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi’nde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 

SPK, Bayrak Taban'a idari para cezası kesti

 

SPK'dan SASA Polyester'in tahsisli sermaye artırımına onay

 

SPK, VKING hissesindeki üç yatırımcıya işlem yasağı getirdi

 

SPK'dan AGYO hissesindeki 15 isme yaptırım kararı

 

SPK Başkanı Gönül: Halka açık 38 GYO'nun değeri 135,8 milyar TL'ye yükseldi

 

SPK, ETYAT hissesindeki 7 isme işlem yasağı getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reyiz31 Ekim 2022 20:46

    inşallah ülke çıkarını kendi çıkarından üstün tutanlar üst yöenetime atamıştır.yoksa değişen bir olmaz.

  • Yesier31 Ekim 2022 14:54

    Merhaba SPK görevini yeterli yapmıyor bazı şirketler milyar dolar sermayesi olan hisse senetleri uçurumda bazen aslı belı olmayan hîseler Küçük sermaye ile 1=2 TL de 100 TL aştı ikinci bir olay ERİCOM gişeleri 2012 de 30 TL çıktı yatırımcı köküne indir dikler 30 TL=0.46 kuruş yılardır haber yok 5 yıl ceza 9 yıldır haber yokk

  • Bik31 Ekim 2022 11:10

    Halka açılmalar çok dengesiz yapılıyor son aylarda durdu gibi, 5 aydır halka arz için başvuru yapıp bekleyen şirketler var. Geçen yıl her hafta halka arz oluyordu, işlerin yavaş gitmesinin vardı bir nedeni!

  • Mucise Reis ;)31 Ekim 2022 11:03

    Eeee,,, işin ilginç yani büyük oligartların bist i tepelere çekip, vadelilerden milletin kanını emdikleri operasyon çözülmeden gelen bu değişim... Bu ne kadar mantıklı ? olay unutuldu. Ama insanalar kaybettikleri paralarını hala unutamıyor. Yabancı böyle operasyonlu ortama ne diye gelsin ? nerede kanun ve inceleme sonuçları ? parası giden her bireyin ilgili soruşturma ve sonuçlarını okumaya hakkı vardır.

  • vatandaş31 Ekim 2022 08:50

    baştan aşağı teşkilat yenilenmeli halen şirket kayırmaları devam ediyor maalesef,aynı gün başvuruda bulunan iki şirketin birine 15 günde onay diğerine 9 ay sonra red ,bu nasıl çalışmabu nasıl işdokuz ay neden beklettin diğer şirketi onuda 15 günde reddetseydin ,9 ay neden beklettinnnnnnnnnnnnn