E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSpiegel'den İddia: CIA, Berlin'i gaz boru hatlarına olası saldırılar konusunda uyardı---

Spiegel'den İddia: CIA, Berlin'i gaz boru hatlarına olası saldırılar konusunda uyardı

Spiegel'den İddia: CIA, Berlin'i gaz boru hatlarına olası saldırılar konusunda uyardı
27 Eylül 2022 - 23:25 borsagundem.com

Alman dergi Spiegel, CIA'in Berlin'i yaz aylarında gaz boru hatlarına olası saldırılar konusunda uyardığını yazdı

Baltık Denizi'nin altındaki Rus doğal gaz boru hatlarında sızıntı yaşanması ve 'sabotaj' iddialarının ardından Alman dergi Der Spiegel, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'in haftalar önce Almanya'yı Baltık Denizi'ndeki gaz boru hatlarına yönelik olası saldırılar konusunda uyardığını belirtti.
Alman Spiegel dergisine göre, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) haftalar önce Almanya'yı Baltık Denizi'ndeki gaz boru hatlarına yönelik olası saldırılar konusunda uyardı.

Spiegel, ismi belirtilmeyen bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Alman hükümetinin yaz aylarında CIA'den olası saldırılara yönelik bir bilgi aldığını açıkladı.

Alman hükümeti yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

ABD DIŞİŞLERİ: HENÜZ TEYİT EDEMEDİK

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kuzey Akım 2 boru hattındaki sızıntının Avrupa'nın enerji ihtiyacı üzerinde önemli bir etkisi olmasının beklenmediğini söylerken, "Bunun bir saldırı veya sabotaj sonucu olabileceğine dair ilk bilgileri teyit edemedik" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kuzey Akım 1'in yürütücü firması Nord Stream AG'den yapılan açıklamada, iki hatta basıncın düştüğü belirtilmişti. Açıklamada, basıncın düşme nedeninin araştırıldığı kaydedilmişti.

Nord Stream AG, bugün yaptığı bir başka açıklamada, faaliyete alınmayan ancak içerisine doğalgaz doldurulan Kuzey Akım 2'deki basıncın da düştüğünü bildirmişti.

Danimarka'nın donanma yetkilileri de ülkenin kara sularından geçen Kuzey Akım 2'de doğalgaz sızıntısının tespit edildiğini duyurmuştu.

İsveç Ulusal Sismik Ağı (SNSN), Baltık Denizi'nin altındaki Rus doğal gaz boru hatlarındaki sızıntıların yakınında iki patlama tespit edildiğini duyurmuştu.

SNSN öğretim görevlisi Björn Lund, ülkenin devlet televizyonu SVT'ye, pazartesi günü gaz ağının bulunduğu bölgede 2,3 büyüklüğünde hissedilebilir depreme benzer bir sarsıntı tespit edildiğini belirtmişti.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Baltık Denizi'nde, Rusya'dan Avrupa'ya giden boru hattında üç sızıntı oluşmasında sabotaj ihtimalini "göz ardı edemeyeceğini" ifade etmişti.

AB'den 'gaz sızıntısı' açıklaması

 

Baltık Denizi'ndeki gaz boru hattında sızıntı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum28 Eylül 2022 01:37

    Ne demiş Almanya ya gelen gaz hattına sabotaj yapacağını ı söylemiş bunu pentagonun direktifleri böyle olduğu için yapacağını mı söylemiş almanyayı ve AB nin en önemli devletini enerji krizine okup Rusya ile yeni bir gerginlik çıksın diye mi yapmışlar

  • Mucise Reis : )27 Eylül 2022 23:42

    ABD haberlerinde ve avrupada rus deniz altıların sabotaj yaptığı düşünesi var. hatta buna kanıtlar olabilir deniliyor. Rusya enerjı akımına yönelik sabotaj yaptı deniliyor. ama askeri tehdit ve savaşsal bir tehdit olmadığı dile getiriliyor. Malum, kuş uçsa 5 takla atsa yere düşse abd de hemen ruslar yaptı deniliyor. Bizdeki dış güçler kelimesi yerine abd de ruslar kullanılıyor :D

  • ALİ YILDIRIM27 Eylül 2022 23:40

    ABD den korkulur. belkide kendileri yapıp AB koas ve krize sokup  dizçöktürüp sonra kandeliri kahraman olup doğalgazı kendileri satmak istiyorlar olabilirler.