E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoykırımcı Çin’den 5 Ukrayna önerisi---

Soykırımcı Çin’den 5 Ukrayna önerisi

Soykırımcı Çin’den 5 Ukrayna önerisi
27 Şubat 2022 - 09:52 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde Rusya tarafına açık destek veren soykırımcı Çin yetkililerinden yeni bir açıklama geldi. Wang Yi’den, Avrupalı diplomatlara Ukrayna için 5 öneri

Uygurlara yönelik insan hakkı ihlallerini inceleyen bağımsız otoritelerin Çin’i soykırımcı olarak kayıtlara geçmesine rağmen zulümler devam ediyor. Ukrayna işgalinde Rusya’nın yanında yer alan soykırımcı Çin yönetimi, Batı ülkelerine önerilerde bulunuyor.

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Diplomasi Danışmanı Emmanuel Bonne ile telefon görüşmesi yaparak, Ukrayna sorununu ele aldı. Wang Yi, Çin’in Ukrayna meselesi hakkında temel tutumunu şu beş noktadan açıkladı:

1- Çin bütün ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve güvence sağlanması ve Birleşmiş Milletler Tüzüğü’nün amacı ilke ilkelerine somut adımlarla uyulmasında ısrar ediyor. Çin’in bu tutumu her zaman net olduğu gibi, Ukrayna sorununa da uygun olacaktır.

2- Çin ortak, kapsamlı, işbirlikçi ve sürdürülebilir güvenlik konseptinden yana durmaktadır.

3- Çin daima Ukrayna durumundaki gelişimi yakından izliyor ve mevcut durumu görmek istemiyor. Şu an en ivedi görev, ilgili tarafların durumun ciddileşmeye ve kontrol dışına çıkmaya devam etmesini engellemek için gerekli soğukkanlılığı koruması. Sivillerin can ve mal güvenliğinin etkili şekilde güvence altına alınması ve özellikle büyük çaplı insani krizin yaşanmasında kaçınılması.

4-Çin Ukrayna krizini barışçıl yolla çözecek bütün diplomatik çabaları destekleyerek teşvik ediyor. Çin, Rusya ve Ukrayna arasında bir an önce doğrudan diyalog yapılmasını olumlu karşılıyor. Çin aynı zamanda Avrupa ile Rusya arasında eşit diyalog yapılarak, dengeli, etkili ve sürdürülebilir bir Avrupa güvenlik mekanizmasının oluşturulmasını destekliyor.

5-Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Ukrayna sorunu üzerinde yapıcı rol oynaması, bölge barışı ve istikrarı ile bütün ülkelerin genel güvenliğine öncelik vermesi gerektiği görüşünde bulunuyor.

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Çin'in Ukrayna konusundaki tutumunu açıkladı

Batı, Ukrayna’ya askeri desteği artırıyor

Rusya, Ukrayna'yı neden şimdi işgal etti? Putin'in 5 önemli gerekçesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı28 Şubat 2022 09:40

    Doğu Türkistan'da yaptıklarınızı unutmadık. ordaki soydaşlarımızı din, dil, ırk ve siyasi görüşleri yüzünden asimile etmeye çalıştınız. işbirlikçiniz Rusya da aynı kafada gidiyor.

  • asena27 Şubat 2022 18:19

    şimdi sıra çinde 3 senedir insanlara koronodan maf oldu insnlar şimdi tazminat zamanı geldi çin hiç şansın yok

  • Sai27 Şubat 2022 16:47

    Baktı rusya köşeye sıkışıyor, bunlar bizide yanında gümbürtüye götürmesin diye kıvırmaya çalışıyor işte.

  • AHMET ÖZBİR27 Şubat 2022 14:27

    "DÜNYA 5'DEN BÜYÜK, "LEŞ"TEN ALLAHA SIĞINIRIZ BİZ! Artık vakit gelmiştir, DAİMİ YAKIP YIKMA, insanlığı bitirme, kan ve KAOS, YAĞMA DÜZENİ'ni ÇÖP'e ATMANIN ZAMANIDIR. Birleşmiş Milletler DEDİKODU MERKEZİ, ÇAY KAHVE İÇME YERİ olmaktan kurtarılması için "5 DAİMİ"YE "DUR" DENİP "OY ÇOKLUĞUYLA KARARLAR ALINIR!" ifadesine yer verilmeli, ZALİM 5 DAİMİLİK YERİN DİBİNE GÖMÜLMELİDİR.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ27 Şubat 2022 11:26

    ABD ve AB ruslar ile tüm ilişkileri kessin bu sorun çözülür.

  • Zeng teng Zong27 Şubat 2022 10:53

    Bir çuval zırvalamış gang fing fong tiplere bakın bm dediğinin daimi üyesi rusya alınan her kararı veto ediyor hadi etmedi diyelim ki bildiğini okumaya devam etti ne yapacaklar? İşte kınıyoruz şiddetle ıkınıyoruz onu kabul etmeyiz şunu bilmem ne etmeyiz sonuç? Sıfır herşeyi göze alıp yola çıkmış bir piton var istediğini almadan da durmaz eğer durursa artık karizması çizilmiş ufacık ukraynadan kıcına baka baka kaçmış rezil olmuş durumda kalacak,bırakın boş işleri.

  • Comic27 Şubat 2022 10:18

    Aklıma yedi bela hüsnü filmindeki müzakere masası geldi