E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞoygu: ABD ve Türkiye iş birliği bölgeye istikrar getirecek---

Şoygu: ABD ve Türkiye iş birliği bölgeye istikrar getirecek

Şoygu: ABD ve Türkiye iş birliği bölgeye istikrar getirecek
21 Ekim 2019 - 10:37 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Suriye konusunda ABD ve Türkiye ile koordinasyonunun bölgedeki güvenlik ve istikrara yardım edeceğini umduğunu belirtti

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 'Rusya, Türkiye ve ABD'nin Suriye'de yaptığı iş birliğinin bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağını' söyledi.

Çin'e yaptığı resmi ziyarette Pekin Şiangşan Forumu'nda konuşan Şoygu, "Şu anda Türk ve Amerikan çalışma arkadaşlarımızla bazı adımlar atıyoruz. Bu sayede bölgedeki güvenlik ve istikrar düşmeyecek, aksine artacak" ifadelerini kullandı.

Şoygu, Suriye'nin kuzeyindeki bölgede tutuklu halde bulunan IŞİD militanlarının geleceğinin de bir an önce netliğe kavuşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Erdoğan ve Putin, Suriye konusunu görüşecek

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'ndan yaklaşık bir hafta sonra ABD ile yaptığı anlaşma sonrası bölgede Washington tarafından desteklenen YPG başta olmak üzere diğer Kürt birlikler çekileceğini açıklamış, Kremlin ABD-Türkiye iş birliğine dahil olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov 'Türkiye'nin oluşturmak istediği 'güvenlik koridoru' ve bölgedeki diğer gelişmelerle ilgili Ankara'dan bilgi almak istediklerini' ifade etti.

Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 22 Ekim Salı günü Rusya'nın Soçi şehrinde ikili bir görüşme gerçekleştirecek. (Euronews)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)