E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSokağa çıkma yasağı olacak mı?---

Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Sokağa çıkma yasağı olacak mı?
25 Mart 2020 - 12:20 borsagundem.com

Bakan Soylu "Sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusuna, "Salgınla ilgili ortaya çıkan süreci izliyoruz. Şimdilik gerek yok. Süreç farklı noktaya giderse olabilir." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korona virüs ile mücadelede son durumu paylaştı. Bakan Soylu, "65 yaş üzeri vatandaşlarımıza hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grupları'na sabah 09.00 itibarıyla gelen talep sayısı 239 bin 984. Bunların 239 bin 407'sine ulaşıldı" dedi.

Bakan Soylu, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarla ilgili soruşturmalarla ilgi de rakam verdi.

Yüzde 65'i terör örgütleri ile bağlantılı

Bakan Soylu, son bir haftada sosyal medyada provakatif paylaşım yapan bin 748 hesap tespit edildiğini ifade etti. Soylu, bunların yüzde 65'i terör örgütleri ile bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Soylu, provakatif paylaşım yapan 410 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Herkes kendi olağanüstü sürecini ilan etsin

Bakan Soylu olağanüstü hal ilan edilip edilmeyeceğine ilişkin de şu açıklamayı yaptı:

Elimizde sokağa çıkma yasağından önce alınabilecek tedbirler var. Herkes kendi olağanüstü sürecini ilan ederse bu konuda daha üst bir tedbir almaya gerek olmayacak. Süreç hızlı yayılır başka bir noktaya giderse farklı tedbirler almak gündemdedir.

Bin 542 idari, 207 adli yaptırım uygulandı

Bakan Soylu, "Yapılan denetimlerde genelgeye uymayan 211 bin 326 iş yeri kapatıldı. Bin 542 iş yerine idari, 207 iş yerine adli yaptırım uygulandı" dedi.

Fahiş fiyatlara sıkı takip

Bakan Soylu fahiş fiyatlarla ilgili süreci de yakından takip ettiklerini belirtip şu açıklamaları yaptı:

Şu ana kadar 60 maske üreticisi Sağlık Bakanlığı ile sözleşme yaptı. Sözleşme yapmayan olursa el koyma dahil süreci işletiriz.

66 üründe tespit ettiğimiz fahiş fiyat ile ilgili hem Ticaret Bakanlığı’na hem de Savcılıklara suç duyurusunda bulunduk.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rasim26 Mart 2020 12:05

    Şimdi havalar çok soğuk,,güneş bir kendini göstersin,azıcık ısıtsın,kimse evde durmaz.

  • Mucise Reis ;)25 Mart 2020 15:24

    Bakanım..millet sokakda geziyor, bence bir an önce yasak gelmeli.. bu yasak kaçınılmaz gibi duruyor... bir  an önce yasak gelmeli... gece 20 den sonra herkes evinde otursun. gece vardiya ve fabrika çalışması yasaklanmalı... bu iş sonu italya ispanya gibi olacak ise, şimdiden yasak yapalım ki, önlem erken olsun. hastanaler, dolmasın, saplık kurumları etksizi kalmasın, kurumlarımız ve belediyeler kendi sistemlerini kursun. bu iş nereye gidecek bakanım ? virüz bu. ilacı bulunana kadar böyle... Birde, eba sisteminde korona reklamı çıksın. el yıka temizle. felan, idamlar, din iman  siyaset reklamları yerine.  yıl oncekı youtubede yuklu olan yayaınları yayınlıyorsunuz, youtubede izleyen yok, tv de yayınlıyorsunuz, ders içlerinde

  • borsacı25 Mart 2020 14:35

    boş boş konuşma bakan çalışan işci memur neyapsın halen halkın yarısı sokakta mecburen

  • Ali veli25 Mart 2020 14:28

    Herkes kendi olagan ustu surecini ilan etsin ne demek? Yani sokaga cikma? Yani sen kendin cikma diyor, ben dersem para veririm, sen dersen vermem. Elinizi tasin altina koyun oyle bos soylemlerle milleti kandirmayin, neymis pravakotor lermis, ne provakotoru, millet ac para ver problem yok

  • kenan25 Mart 2020 14:26

    bir taraftan  okullar açılsın mı diye toplantı yapanlar, diğer taraftan ev de kal tavsiyeleri, bu ne çalişki

  • ekonomist/stratejist25 Mart 2020 14:25

    Havaların ısınması Akdeniz ikliminin hakim olduğu kanlarımızı gevşetiyor hareketli olmamızı vesile oluyor valla zor bir dönemde virüs geldi ülkemize zor olsa da evde kalmak zorundayız Ben dahil gençler olarak biraz daha dikkatli olalım genciz güzeliz bize bir şey olmaz deneyelim etrafimizdaki yaşlılarımıza ailemize çocuklarımıza düşünelim. Kendi içimizde oto kontrol mekanizmasını harekete geçirelim lütfen !

  • sefer25 Mart 2020 14:21

    sonumuz italya gibi olmaz inşallah

  • pazarci25 Mart 2020 13:17

    bu gibi durumlarda eyvallah tavsiye guzelde ama devlet askari disiplin/kurallar getirmesse halk tavsiye yerine isine geldigini yapar ve bunun ornekleri degisik ulkelerde mevcut.

  • Mucise Reis ;)25 Mart 2020 13:11

    Sayın bakanım, sağlıkçılarımızın giydiği kıyafetleri giyip, ne aman cumhurbaşkanımız danıçmanları ve sizler moral ziyareti yapacaksınız? Çanakkale örneği dayanışması diyorsunuz, Atatürk ve milli mücadele örnekleri veriyorsunuz... ama Atatürk hem cephede, hem sıhhiye çadırında, hem en önde, hem mecliste, her yerde bulunurdu. Kendinizi milletten izole edip açıklama yapmak yeterli mi? Bence sağlık çalışanlarının giydiği kıyafetlerle sizleride moral ziyaretlerinde görmek isteriz. saygılar... Ki, Sağlık pesoneli +65 yaş üzeri ve ikinci kronık sorunu olan sağlıkçılar hep yiyior o koruma kıyafetleri, belki kıyafetin önemini, ve sağlıkçıların maske ve bazı ürünlerin çok kritik ve bol bol kullanılması gerektiği anlaşılır...

  • Yapamazlar25 Mart 2020 14:05

    Virus bulasir korkusu var yapamazlar o yuzden

  • havalar25 Mart 2020 12:26

    walla yatıp kalkıp dua etsinler, hava kötü milletin dışarı çıkası yok. Yine güneş açarsa bu vatandaşı evde tutamıyoruz illa çıkıp güneşlenmek istiyorlar