E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSoda Sanayi için 'al' tavsiyesi---

Soda Sanayi için 'al' tavsiyesi

Soda Sanayi için 'al' tavsiyesi
02 Kasım 2016 - 15:56 borsagundem.com

Alan Yatırım; Soda Sanayi için yüzde 49 yükseliş potansiyeli ile "AL" tavsiyesi verdiğini belirtti

Soda Sanayi için US$ 1,5 milyar hedef fiyatı ve %49 yükseliş potansiyeli ile "AL" tavsiyesi veriyoruz. Şirketin TL'deki değer kaybından ve doğalgaz fiyatlarındaki indirimden faydalanmasını bekliyoruz. Şirket USD ağırlıklı güçlü nakit akımı ve USD uzun pozisyonu bulunmaktadır; ana maliyet kalemi ise doğalgazdır. Soda Sanayi hisseleri, 2017T 5.6 F/K ve 2017T 4.4 FD/FAVÖK çarpanları ile benzerlerine göre sırasıyla %53 ve %34 iskontolu işlem görmektedir.

TL'deki değer kaybı şirketin yararına… Şirketin cirosunun %85'I yabancı para (USD ve Euro) ve %15'inin (elektrik satışları) TL bazlı olduğu için, şirketin TL'deki değer düşüklüğünden faydalanmasını beklemekteyiz.
Doğalgaz fiyatlarındaki düşüş, şirketin enerji maliyetleri açısından pozitif… Enerji, şirketin maliyetlerinin %50'sini oluşturmaktadır. 01 Ekim 2016 tarihinden itibaren doğalgaz fiyatlarında %10 indirim yapılmıştır.
Soda talebi, güçlü fiyatlar ile birlikte yükseliyor… Küresel emtia fiyatlarındaki düşüşe rağmen, soda külü fiyatları, cam ambalaj, deterjan ve kimya sektöründeki büyüme ve Avrupa'da kapasitenin azalması ile birlikte, son 3 yıldır güçlü bir duruş sergiliyor.
Düzenli temettü getirisi… Soda Sanayi, son 4 yılda ortalama %3 temettü ödemiştir.
Riskler… Gelirlerinin %85'I yabancı para ve maliyetlerinin TL ağırlıklı olmasından dolayı, şirket TL'nin değer kazanması durumunda marjları azalacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)