E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSırbistan'da Türkiye sesleri---

Sırbistan'da Türkiye sesleri

Sırbistan'da Türkiye sesleri
07 Temmuz 2020 - 13:14 borsagundem.com

Sırbistan'daki Boşnak Ulusal Konseyi Başkanı Curic, Kovid-19 sürecinde Türkiye'den gönderilen sağlık ekipman yardımları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Sırbistan'daki Boşnak Ulusal Konseyi Başkanı Jasmina Curic,Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektupta, Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak'ın salgın nedeniyle ciddi sıkıntılar çektiğini ve bölgedeki imkanların kısıtlı olduğunu belirterek, "Gönderdiğiniz tıbbi malzeme, ilaç ve ekipman yardımı bölge halkı için çok önemli. Yardımlarınız bize güven veriyor" ifadesini kullandı.

Bu dayanışma örneğinin, Sancak halkı ile Türkiye'deki Sancak kökenli Boşnakların Türkiye, Sırbistan ve Karadağ arasında yıkılmaz bir köprü olduğunu bir kez daha kanıtladığını vurgulayan Curic, yardımların, Türkiye'nin ihtiyaç sahibi ülkelerle dayanışma içinde olduğunun en önemli göstergesi olduğunun altını çizdi.

Sancak bölgesi korona virüs kaynaklı durum git gide kötüleşiyordu

Curic, Sancak bölgesine gönderilen yardımın Kovid-19 salgınının etkilerini azaltacağı değerlendirmesinde bulunarak, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Bu arada, Sancak bölgesindeki durumun geçen ay sonuna doğru kötüleşmesinin ardından Curic, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup göndererek bölge için acil yardım talebinde bulunmuştu. Yardım çağrısına kısa sürede cevap veren Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile 4 Temmuz'da Sancak bölgesine maske, yerli solunum cihazı, siperlik, koruyucu tulum ve gözlük göndermişti.

 

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mühendis07 Temmuz 2020 14:59

    Bir tane gafil aşağıda yazmış sırp kardeşlerimiz diye..Yukarıdaki haberde de belirttiği üzere Sancak eyaleti özerk olarak Boşnak Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bir bölgedir..Tabi ki o kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız..Ayrıca sırp liginde oynayan sancak eyaletinin takımı Novi Pazar taraftarı ile Fenerbahçe taraftarı kardeş takım olarak karşılıklı birbirlerinin maçlarına gitmişlerdir bu da ayrı bir bilgi..muhalefet yapacağım diye feleğiniz şaşıyor arkadaş..

  • Vb07 Temmuz 2020 18:28

    Gaflet

  • A. A.07 Temmuz 2020 14:59

    Türkiye büyüklüğünü yine gösterdi. Ama bazı vatandaşlar anlayamıyor.

  • mali 07 Temmuz 2020 14:34

    DOST KARA GÜNDE BELLİ OLUR. Biz dostuz.

  • ekonomist/stratejist07 Temmuz 2020 14:06

    Daha çok muhtaç olacaksınız Balkanlar Ortadoğu Afrika huzuru Osmanlı idaresinde bulmuştu ne zamanki Osmanlı bölündü huzur refah kalmadı. Türkler yeniden geliyor hem de eskisinden daha güçlü.

  • Vatandaş07 Temmuz 2020 13:52

    Vay be ben de pandemi döneminde gelecek olan 5 adet maskeyi iki ay beklemiştim. Demek ki bizim maskeler Sırp kardeşlerimize gitmiş. Helal ve hoş olsun.

  • S.d07 Temmuz 2020 17:45

    Sirplara gitmedi ama herkeze gitti dedihin gibi evde mesaj bekledik eczaneye gittik hep yok dediler ama yardim ettik biraz dusundurucu kendi halkina temin etmekte zorlanırken 7 duvele maske gonderikdi

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU07 Temmuz 2020 17:29

    sırplar asla kardeşimiz olamaz.borsa hersek li binlerce müslümanı katlettiler ve kadınların ırzlarına geçtiler.pislik bir millettir.

  • Velican07 Temmuz 2020 15:20

    Aklından zorun var, sıkıntıdasın.

  • haber07 Temmuz 2020 13:39

    olumlu haber