E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSırbistan Türkiye'den SİHA alacak---

Sırbistan Türkiye'den SİHA alacak

Sırbistan Türkiye'den SİHA alacak
10 Nisan 2022 - 08:28 borsagundem.com

Karabağ Savaşı’nda dikkat çeken Bayraktar SİHA’ları, Ukrayna’da da aynı başarıyı göstererek dünyanın ilgisini üzerine topladı. Sırbistan’ın Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesinin Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA alacağını açıkladı.

Azerbaycan’ın Karabağ’ı tekrar geri alma sürecindeki yıldızı parlayan, Bayraktar, Ukrayna Savunması’nda da gündem olmaya devam ediyor. Adına şarkılar yazılan Baykar’ın ürettiği Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) bir başka ülkenin daha hava filosuna katılıyor.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, Kremlin’e yakınlığı ile bilinen Sırbistan’ın Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye’den Bayraktar’ı resmen istedi. Sırbistan Ordusu’nun Pasuljanski Livadi'de düzenlediği “Ateş Kalkanı 2022 Tatbikatı” sonrasında basın açıklamada bulunan Vucic, ülkesinin Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA alacağını dile getirdi.

“İki gün önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiğim görüşmede Türkiye’den Bayraktar almak istediğimizi söyledim” diyen Vucic, “Erdoğan bana bunları alabileceğimize dair söz verdi. Bu silahları Sırp Ordusunun envanterine dahil edeceğiz” dedi.

Vucic’e göre Sırp Ordusu "Sparrow" insansız hava araçlarına ve daha az yıkıcı güce sahip CH92'ye sahip, ancak daha büyük yıkıcı güce sahip CH95 uçaklarının tedarik edilmesi gerekecek. 2010 yılında Vucic ilk kez Türk yapımı insansız hava aracı Bayraktar TB2 SİHA ile ilgilendiklerini açıklamıştı. 2 yıl önceki açıklamasında Vucic, “İHA sistemlerine çok ilgi duyuyoruz ve gelecekte kesinlikle daha fazlasını alacağız. Türk tarafı ile bir anlaşmaya varacak mıyız, göreceğiz. Her halükarda bunlar çok iyi İHA’lar, Türk üreticileri övmek zorundayım” ifadelerini kullanmıştı.

Sırbistan 2020 yılında Sırbistan Çin yapımı Rainbow CH-92A insansız hava araçlarını teslim almıştı. Belgrad’ın yakınlarındaki Bataitsa Askeri Havaalanı’nda görüntülenen Çin SİHA’sından Sırbistan’ın filosunda 9 ile 15 arasında olduğunu ifade ediliyor. Sırbistan’ın Bayraktar’ı talep etmesinin Ukrayna’nın taleplerini etkileyip etkilemeyeceği ise bilinmiyor. Öte yandan Sırbistan Yönetimi, Ukrayna’nın işgali sürecinde Rusya’nın yanında olduğu mesajını vermişti. Kremlin’in son dönemde Bayraktar SİHA’larının Ukrayna Savaşı’ndaki başarılarının artmasıyla birlikte Türkiye’ye tepkilerini artırdığı gözleniyor.

Ukrayna’ya Türk SİHA'sı satışından Rusya şikayetçi

 

Rusya Ukrayna savaşında Türk SİHA'ları ve Elon Musk detayı!

 

Biden'a "Ukrayna'ya Bayraktar ve benzeri İHA'lar verilsin" çağrısı

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ; ) 10 Nisan 2022 15:43

    Bir savaş olduğunda bütün hırstyanlar birliği ilgili o tek devlete silah araç gerekleri verecektir. Müslümanlara karşı silahlanan toplumalara neden satış oluyor ?  Ruslara karşısında ukrayna ya onlarca silah tank araç gereç verildi. Yani bir devlette toplanarak karşında savaşan güçler olabilir. Ukrayna da uçan ama aslında başka devletlerin uydu ile yönettiği sihalar var. Bayraktar deniyor ama israil ve abd drone ve sihaları uçuruluyor. Suçta Satılan bayraktarlar ve Türkiye de deniliyor. Ruslar kaşrılarında uçan bazı drone ve sihaların Ukrayna harici ülkelerce kumanda edildiğini biliyor. Ukrayna yaşanan bu askeri işbirliğini de Bayraktar diyip bizlerin üzerine komple yıkmaya çalışıyor :D  Biz f35 istiyoruz. Veriyorlar mı ? Tank motoru istiyoruz veriyorlar mı? Biz iha siha veririz, üzerine istanbuldan ev al birce Türk Vatandaşlığı vereliym diyoruz :D neden  ?  15 tl = 1 dolar biz ekonomık olarak dünyada en kötü durumda devletlerdeniz...  

  • manyak herif10 Nisan 2022 18:54

    şom agızlı git önce gusul abdesiti al temizlen len.

  • baran10 Nisan 2022 16:03

    Sırıtıp durma ulan salak!  

  • E.g.10 Nisan 2022 13:08

    BALKAN SAVAŞLARI SIRASINDA BALKANLARDA YASAYAN TÜRKLER/MÜSLÜMANLAR SIRPLARDAN DA ÇOK ZULÜM GÖRMÜŞ SIRBİSTANA HİÇ BİR SİLAH ARAÇ/GEREÇ SATILMAMALIDIR MECLİSİMIZ SATIŞA ENGEL OLMALIDIR

  • Ali Taş10 Nisan 2022 12:30

    Bosnada Kosova'da gözü olan bir devlet Bu Sırplara su verimez

  • RAMO CANCAN10 Nisan 2022 12:11

    MİLLET İTTİFAKI na kapak olsun.

  • baran10 Nisan 2022 11:23

     Alacakmış senin alacak olman Türkiye nin sana satacak olduğu anlamına gelmez.   Sırbistan a verilmemeli!  Bunların  Bosna da Kosova da işledikleri cinayetlere yenisi mi eklensin?   Terör ile mücadele uğraşan mazlum ülkelere elbette verin!  Ancak önüne gelene bu sihaları verirseniz bunları  mazlum insanları öldürmekte  kullanırlar.  

  • AHMET ÖZBİR10 Nisan 2022 10:11

    KÂİNAT İHA-SİHA ile donatılacak, HAİN, TERÖRİST NEREDE İSE ALAYI AVLANACAK! Haaa bu muazzam ŞAHLANIŞTAN CHP-S.Tanrıkulu ÇOK RAHASIZ OLMUŞ. Bu da bizi acaip MEMNUN ETTİ. Savunmada TÜRKİYE'Yİ BİR NUMARA YAPAN REİS'İMİZDEN VE DAVA ARKADAŞLARINDAN RABBİM RAZI OLSUN.

  • Mucise Reis ;)10 Nisan 2022 18:28

    Sırpların düşmanı kim Ahmet ? ABD mi ? Rusya mı ?  :D Allah akıl fikir versin. :D  Ah haberde izliyor coşuyor. düşünse biraz anlıcak... Neyse  :D Pensilvanyaya da savarsın şimdi bunları :D Parası varsa alır hakkı nede olsa.

  • Sai10 Nisan 2022 14:14

    Vay be sırplara silah verilecek diye sevinen bir ümmet evladı işte :D

  • baran10 Nisan 2022 11:24

    Sırbistan alır  ise   pkk ya verir.  Müslüman katleder.  Herhalde vermezler Sırbistan a değil mi?