E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Siper' füzesi başarıyla ateşlendi---

'Siper' füzesi başarıyla ateşlendi

'Siper' füzesi başarıyla ateşlendi
06 Kasım 2021 - 12:59 borsagundem.com

Türk savunma sanayii tarafından geliştirilen yüksek irtifa uzun menzilli hava savunma füzesi SİPER'in atış testi başarıyla yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, uzun menzilli ve çok katmanlı milli hava savunma sistemi SİPER'in geliştirme çalışmalarında bir aşamayı daha başarıyla tamamladıklarını açıkladı.

Demir, hava savunma sistemlerinin yolculuğuna devam ettiklerini söyleyerek, "Adım adım olan bu yolculukta çeşitli kademelerdeki sistemlerimizi devreye koyduk ve şu anda daha ileri kademelere doğru olan yolculuğumuzda SİPER'e doğru hedeflerimize yürüyoruz. SİPER yolculuğumuzun testlerinden birisini daha gerçekleştirdik. Giderek artan menzil ve irtifalarda testlerimiz devam ediyor. Çeşitli mesafelerde ürünler çıkmaya devam edecek. SİPER hedefimize geçtiğimiz günde ülkemizde 5-6 çeşit hava savunma sistemimizin devrede olduğunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE, ASELSAN ekiplerine teşekkür eden Demir, "2023 yılında envantere almayı planladığımız SİPER ile gök vatanımıza karşı bütün tehditleri en güçlü şekilde bertaraf edeceğiz." dedi.

UZUN MENZİLDE HAVA SAVUNMASI SAĞLANMASINI SAĞLAYACAK

SİPER füzesi, Türkiye'nin katmanlı hava savunma ihtiyacının milli imkanlarla karşılanması açısından büyük önem taşıyor. Bölge hava savunması kapsamında stratejik tesislerin düşman taarruzlarına karşı korunması amacıyla geliştirilen SİPER, uzun menzilde ve dağıtık mimaride hava savunması sağlanmasına imkan verecek.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla yerli sistemlere katmanlı bir hava savunması oluşturulması amaçlanıyor.

Bu kapsamda 2019 yılında Korkut sistemlerinin seri üretimi kapsamındaki ilk teslimatı gerçekleştirilirken daha sonra araçtan atılan 4 kilometre irtifa ve 8 kilometre menzile kadar etkili Sungur hizmete alındı.

Alçak irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR-A+ füzesinin teslimatlarına başlanırken Hisar-O+ füzesinin seri üretimi başladı. HİSAR A+ sisteminin önleme menzili 15 kilometre iken HİSAR O+ sistemininki 25 kilometreyi buluyor. SİPER'in ise S-400 ile rekabet edebilir bir seviyede olması amaçlanıyor.

Roketsan yeni geliştirdiği sisteme O'nun ismini verdi

Roketsan Dünya devleri arasında: IDEF'te boy gösterecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum07 Kasım 2021 13:19

    birazda nükleer füze isteriz haydi ülkem yaparsınız

  • Doğru07 Kasım 2021 09:06

    Bizim bu konulara yoğunlaşmış gerek,tank ikinci dünya savaşı silahı,düşman isterse füze ile tankı yerinden dahi oynatmaz imha eder,artık uçak dahi üçüncü plana düştü,askeri açıdan caydırıcı güç olmak istiyorsan uzun menzilli hızı yüksek füzelere sahip olacaksın,nükleer gücünde olduğu zaman tüm dünya devletleri seni dinler,uçak yerine sihaları geliştireceksin, siha uçağın onda bir maliyeti,artık herşey mühendislikten bilimden geçiyor ,beyinlerimize halk ve devlet olarak maddi ve manevi değer verelim...

  • ahmet07 Kasım 2021 03:21

    amerikada özel şirketler uzaya roket fırlatıyo, (spacex, blue origin, virgin galactic gibi) , siz tutturmuşsunuz tank-palet fabrikası, hangi çağda yaşıyorsunuz. millet uzay çağında,  gezegenleri paylaşıyo sen tankla paletle uğraşıyorsun

  • manyak herif06 Kasım 2021 17:37

    millet ittifakı iktidara geldiğinde tüm bu üretim tesislerine kilit vurulup tüm silah sistemlerinin amerikadan alınacağını tahmin ediyorum.

  • hadi oradan 06 Kasım 2021 21:24

    karasu tank palet fabrikasini satan kim balik hafizali...

  • Murat06 Kasım 2021 19:12

    Siha Sezgin üzülecek...

  • TARKUT TARKAN06 Kasım 2021 17:24

    Millet İttifakı iktidara getirerek abd bütün bu projlerin kapısına kilit vurduracaktır.

  • AhmeyK06 Kasım 2021 17:06

    MasAllah, 3 seneye cok daha ıyı yerlerde olacagız teknolojik anlamda..

  • mustafa07 Kasım 2021 10:58

    3 seneye g..tündeki donda kalmayacak.haa şimdide olduğundan şüpheliyim zaten.