E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSınırlı pozitif eğilim beklentisi hakim oluyor---

Sınırlı pozitif eğilim beklentisi hakim oluyor

Sınırlı pozitif eğilim beklentisi hakim oluyor
07 Nisan 2021 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne yatay başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde satışlarla karşılaşarak günü % 1,49 düşüşle 1.420,59’dan tamamladı. Avrupa borsaları tatil sonrası ilk işlem gününü yükselişle kapatırken, ABD borsaları günü hafif eksiyle tamamladı. ABD ek teşvik ve alt yapı yatırımlarına ilişkin beklentiler ile global risk alma iştahı güçlü kalmaya devam ediyor. BIST üç günlük tepki yükselişi sonrası kar satışlarıyla karşılaştı. DXY dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki gerilemenin etkisiyle EM para birimleri günü değer kazançlarıyla kapatırken TL negatif ayrıştı. TL’deki değer kaybı ve negatif ayrışma BIST’te tepki alımlarını zayıflatarak satışlar yaşanmasında etkili oldu. CDS’ler hafif gerileyerek günü 436 seviyelerinden tamamladı. Yabancı satışları momentum kaybetse de devam ettiğini gözlemlenirken bu durum Borsa İstanbul’da tepki yükselişlerinin zayıf kalmasında etkili oluyor.

BIST’te tepki alımlarının devamı için kurlarda ve tahvil faizlerinde gerileme görmemiz gerekiyor. Aksi durumda BIST’te oluşan tepki ükselişlerinin satış fırsatı olarak değerlendirilmesi ve satış baskısı ve dip arayışının devam etmesi beklenmektedir. Yurtdışı piyasalarda bozulma olması ve TL’de değer kayıplarının devam etmesi durumunda, BIST’te satış baskısının tekrar güçlenmesi beklenir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadelileri negatif seyir izlerken, Asya borsalarında karışık bir görünüm var. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde satış baskılı dalgalı seyir devam etmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

USD/TRY paritesi 8,1490-8,1644 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,43 oranında değer kazancıyla 8,1532 seviyesinden tamamladı. %50 Dolar ve de %50 Euro içeren döviz sepeti karşısında ise Lira %0,64 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında %18,20-%18,32 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 16 baz puan düşüşle gün içinde gördüğü en düşük seviye olan %18,20’den günü tamamladı.

Sektör Haberleri:

Fitch Ratings, son raporunda Türk bankalarının refinansman risklerinin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yönetici değişikliği, piyasa oynaklığı ve liradaki değer kaybının ardından arttığını ancak, yabancı para likiditesinin, kısa vadeli bir piyasa kapanışını ve orta düzeyde YP mevduat çıkışını karşılamak için yeterli seviyede olduğunu belirtti. Derecelendirme kuruluşu, bankaların dış borcunun 2021'de azalmasını ve dış finansman maliyetlerinin daha fazla küresel riskten kaçınma ve artan Türkiye riskine bağlı olarak yükselmesini bekliyor. Ayrıca, bankaların 12 aylık tam bir piyasanın kapanması durumunda, kısa vadeli YP borç servisi ihtiyacının, grup içi kolaylıklar, lira gibi daha istikrarlı fonlama kaynakları ve bazı yabancı müşteri mevduatı kaynakları nedeniyle 45-50 milyar ABD dolar seviyesine yükseldiği ifade edilmektedir. Son olarak, yabancı swap işlemleri üzerindeki kısıtlamaların herhangi bir şekilde hafifletilmesinin kademeli olması bekleniyor.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Tat Gıda sorusu

 

Yabancıların çıkış yaptığı hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 07/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doğrucu Davut07 Nisan 2021 09:29

    Bende sınırsız negatif diyorum teeee brezilya ile aynı seviyeye gelene kadar ya onlar yükselecek biz bekleme dönemine gireceğiz buralarda veya onlar bekleyip biz oraya ineceğiz ki bu ihtimal çok daha kuvvetlidir 1408 altı köprüden önce son çıkıştır.