E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSinan Aygün CHP'den istifa etti---

Sinan Aygün CHP'den istifa etti

Sinan Aygün CHP'den istifa etti
30 Aralık 2019 - 09:43 borsagundem.com

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yaşadığı 'rüşvet' tartışmalarıyla gündeme gelen Sinan Aygün'ün CHP'den istifa ettiği öğrenildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile aralarındaki rüşvet tartışmasının ardından Sinan Aygün CHP'den istifa etti. Aygün hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve iki CHP'li belediye meclis üyesinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediği iddiasında bulunan eski CHP milletvekili Sinan Aygün partisinden istifa etti.

Aygün, istifa dilekçesinde "Gördüğüm lüzum üzerine Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyorum, gereğinin yapılmasını arz ederim" ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki 'Togo Kuleleri' olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve belediye meclisinden 2 kişinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etmişti. Bunun üzerine Yavaş, söz konusu iddialara karşılık olarak, "Sinan Aygün'e verilen inşaat izninin değişmesiyle yeni ekler yapmasına, yeni kazanımlar yapmasına olanak sağlanıyor. 30 bin metrekare olması gereken yer 120 bin metrekareye çıkıyor. 95 bin metrekare fazlayı 7 bin ila 10 bin arası çarparsanız kazanılan rant ortaya çıkar" dedi" açılamasında bulunmuştu. 

CHP, Aygün hakkında disiplin soruşturması başlatmış; Mansur Yavaş da önce suç duyurusunda bulunmuş ardından Aygün'e iki ayrı tazminat davası açmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.30 Aralık 2019 19:56

    Fetoden kurtarmak için vekil yaptılar simdide fetocu diye partiden attılar. Hani feto yoktu herşey tiyatro idi. Bu sefer çok fena yakalandijiz sizi fetode kurtaramaz. Para istedik okul için başkan açıkça söyledi. Vermeyince istinaf dilekçesini geri çekiyor herşey net ve basit nokta. Gülme krizine girdim yaaa.

  • ...30 Aralık 2019 11:46

    partinin önemi yok. istersen imam ol imam. 7/24 namaz kılıp fakirleri doyur... önemsiz.. suç varsa =  ceza .. ben x partiliyim onu bunu alıp satayım... babanın malı mı ? tek suçun zaten chepeli olmak..başka partili olsan ne savcı  gelirdi ? he hesap sorabilirlerdi sana : )))  örtpas olur olay kapanır, hatta haber yasağı gelirdi. bazı siyaslere bulaşmadığından bu işler sen açığa verildin. hatta bazı kişilere işin gitmesi engellenecek  senin üerinden bu konular kapanabilecektir.. 

  • HALİL KARTAL30 Aralık 2019 11:23

    hiç bir projesi ve gelecekte hiç bir vizyonu olmayan bir parti olan CHP de  senin ne işin var sen bir iş adamı olarak bunları göremiyor isen sen iyi bir iş adımı değilsin.

  • realist30 Aralık 2019 13:15

    Ülkeye zerre kadar katma değer sağlayan bir yatırım yapmadığınız halde,17 senedir, geçmiş  CHP hükümetlerinin yapmış olduğu geçmiş birikimlerini satarak "Zengin babanın müsrif evladı" gibi hava atıyorsunuz ama farkında değilsiniz.

  • Selahattin Ölmez30 Aralık 2019 11:14

    senin CHP gibi vizyonu olmayan partilerde ne işin var sinan.sonunda anyayı konyayı görterdiler.

  • Simitçi 30 Aralık 2019 12:01

    Durmak yok asgarî SEFALET ücretine devam

  • AHMET ÖZBİR30 Aralık 2019 10:49

    GERİCİ, stopçu CHP'de bugüne kadar durman hataydı Sinan abi. Çalışkan, vatana sevdalı yiğitlerin merkezine gel, YERLİ ve MİLLÎ üretime tecrübeni kat. Dün seni alkışlayanlar RÜŞVET VERENLERİ ifşâ edince demedikleri küfür ve hakaret bırakmadılar. AY-GÜN BAZILARI İÇİN DAİMA KARA-GÜN !

  • Simitçi 30 Aralık 2019 12:00

    Durmak yok YALAKALIĞA devam

  • As30 Aralık 2019 11:26

    Melihin yanına yakışır. Zaten beraber yapmadılarmı

  • Pala30 Aralık 2019 10:41

    Akpli aday seçilseydi o kuleler yapılacak, sinan aygün de chpde siyasete devam edecekti. Işte bu yüzden değişim şart, halk yenilikten korkmamalı

  • Itri30 Aralık 2019 10:39

    Akpye katılsın. Kulelerin imar iznini akpden almış sonuçta