E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek: Büyük bir cari açık sorunu var---

Şimşek: Büyük bir cari açık sorunu var

Şimşek: Büyük bir cari açık sorunu var
10 Mayıs 2016 - 10:41 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye'nin büyük bir cari açık sorunu var, açık daralsa da hala önemli bir seviyede" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten cari açıkla ilgili değerlendirme geldi.
 
Şimşek, 2016 Asya Bölgesel Kamu Borçları Yönetimi Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir cari açık sorunu olduğunu belirterek, daralsa bile açığın hala önemli bir seviyede olduğunu söyledi.

Şimşek, Türkiye'de tasarruf oranlarının çok düşük seviyede bulunduğunu, yatırım ihtiyacının da olduğunu söyleyerek, bunun çözümü için de yapısal reformlar gerektiğini kaydetti.

Cari açık Mart'ta 3,68 milyar dolar oldu

 

Borsa veri sonrası artıya geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIRIMLI10 Mayıs 2016 15:36

    Mevcut durumu izah edip çözüm önerisi getirenleri Baba pek sevmiyor,Mehmet Bey bilerekmi böyle konuşuyor yoksa açıktan muhalifleremi katıldı acaba ?

  • KIRIMLI10 Mayıs 2016 15:33

    Yapısaldan çok kafasal reforma ihtiyaç var.Rus savaş uçağını düşürmemizi muhalefet partileri bile doğru bulduktan sonra ,cari açık ne kelime iflas etsek bile normal…Çok iyi yaptık Rusya bu olaydan sonra çok derin düşüncelere daldı ve Suriye politikasını kökünden değiştirdi !!

  • cemil10 Mayıs 2016 14:08

    açılmadık neremiz kaldıki turizmde 9 milyar dolar kayıp bekleniyor. bu para halkın cebine girecek paraydı. sizde gidin avrupanın orasını burasını öperek suriyeliler için 3 milyar avro dilenin. battığımızın resmidir.

  • Bika10 Mayıs 2016 14:03

    Petrol 45 dolar olmuş , cari açık sorunu varsa yapısal reforma ihtiyaç var.

  • vatandaş10 Mayıs 2016 13:31

    sayenizde tasarruf edecek halimiz mi kaldı.