E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSimit Sarayı’nın Suudi ortağı borsaya gidiyor---

Simit Sarayı’nın Suudi ortağı borsaya gidiyor

Simit Sarayı’nın Suudi ortağı borsaya gidiyor
25 Ocak 2019 - 15:48 borsagundem.com

2017’de Veliaht Prens tarafından gözaltına aldırılan Suudi milyarder Fawaz Abdulaziz Alhokair, patronu olduğu Fawaz Alhokair Group’ta halka açılma çalışması başlattı.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL

Suudi Arabistan’da 2017’de yaşanan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran gözaltına alınan prens ve milyarderler arasında en dikkat çeken isimlerden Fawaz Alhokair Group’un patronu Fawaz Abdulaziz Alhokair’in ilk işi borsaya açılmak oldu. Körfez’in “Perakende Kralı” olarak bilinen Fawaz Abdulaziz Alhokair, sahibi olduğu şirketi Fawaz Alhokair Group’ta halka açılma için çalışma başlattı. Suudi milyarder, ilk adım olarak alışveriş merkezlerini Riyad Borsası’na açacak. Moelis & Co., Morgan Stanley, Samba Finans Grubu ve NCB Capital’le çalışma başlatan Suudi milyarderin hedefinde, şirketin yüzde 30’luk hissesini Suudi Borsası’nda işlem görmesini sağlamak. Takvimin ise bu yılın ikinci ayında olacağı ifade ediliyor.

YÜZDE 10 İÇİN 100 MİLYON DOLAR ÖDEMİŞTİ

Fawaz Alhokair Group, bu özelleştirmeden en az 2 milyar dolarlık gelir elde etmek istiyor. Fawaz Alhokair Group’un Suudi Arabistan’da 19 mağazası var. Fawaz Alhokair Group, 2017 Temmuz ayında Simit Sarayı’na ortak olmuştu. Fawaz Alhokair Grup Başkan Yardımcısı ve grubun perakende lideri Dr. Abdul Majeed Alhokair, Simit Sarayı’na yönetim kurulu üyesi olarak atanmıştı. Simit Sarayı'nın yüzde 10'u için Suudi Fawaz Alhokair Group'un, 100 milyon dolar civarında bir bedel ödediği basında çıkmıştı.

Simit Sarayı'na Suudi ortak

Simit Sarayı, Suudi Arabistan'da 34'üncü mağazasını açtı

Simit Sarayı'na Yılın Markası ödülü verildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)