E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSıkılaşma beklentileri risk iştahını baskılıyor---

Sıkılaşma beklentileri risk iştahını baskılıyor

Sıkılaşma beklentileri risk iştahını baskılıyor
08 Haziran 2022 - 09:12 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Dünya Bankası Rusya'nın Ukrayna'yı işgal sonrası gıda krizi ve stagflasyon beklentileriyle dün küresel büyüme tahminini aşağı yönde revize ederek %3,2’den %2,9’a düşürdü. Küresel çapta enflasyonist endişeler ve merkez bankalarına dair sıkılaşma beklentileri risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Yurt içinde ise küresel risk başlıklarına ek olarak kurlarda gözlenen yükseliş eğilimi ile Türkiye’nin CDS primlerindeki artış yakından takip ediliyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – GSYH 2022/1Ç Önem: Orta
• 17:00 ABD – Toptan Stoklar Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Küresel hisse piyasalarında son dönemde gözlenen toparlanma çabasının yanında küresel çapta önemli risk başlıklarının varlığını sürdürmesi ve tahvil getirilerindeki artışın ek baskısı dalgalı bir fiyatlamaya yol açıyor. BIST-100 Endeksi küresel çaptaki kararsız seyrin etkisiyle dün dalgalı bir fiyatlama ortaya koydu ve günü yatay bir kapanışla 2.648,19 puandan tamamladı. ABD borsaları günü
yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları
bekleniyor. Endeks kapanışında 16,74 – 16,75 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 16,90’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Açılışla birlikte tarihi zirvesini 2.656,17 seviyesine taşıyan endekste günün devam eden bölümünde kararsız ve bir miktar satıcılı bir fiyatlama öne çıktı. Yurt dışı piyasalarda zayıflayan görünümün etkisiyle endekste satışlar yaşansa da akşam kapanışa doğru ABD borsalarında toparlanma BIST-100 Endeksi’nin de kayıplarını geri almasına katkı sağladı. Endekste 2.600 ve 2.562 seviyelerini önemli destek noktaları ve referans seviyeleri olarak izlemeye devam ediyoruz. Bu seviyeler altına bir sarkma yaşanacak olursa satışların hız kazandığı ve teknik görünümün zayıfladığı görülebilir. Bu seviyeler üzerinde kalındığı sürece ise 2.700 ve 2.800 seviyeleri direnç noktaları olarak izlenecektir. Küresel çaptaki gelişmeler ile yurt içinde kur ve CDS’lerdeki yükseliş eğilimi ayrıca takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 08/06/2022

 

Bakır fiyatları yükseldi, demir düştü

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (08/06/2022)

 

Petrol güçlü kalmaya devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)