E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSelçuk: Yüz yüze eğitim esastır---

Selçuk: Yüz yüze eğitim esastır

Selçuk: Yüz yüze eğitim esastır
25 Mart 2021 - 12:27 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yüz yüze eğitim esastır, bugün olduğu gibi gelecekte de vazgeçilmezimizdir" açıklamasında bulundu.

Korona virüsle mücadele kapsamında okullarda bir yıldan uzun bir süredir uzaktan eğitim devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un birkaç gün önce yaptığı 'salgın bitse de uzaktan eğitim kalıcı olacak' açıklamaları, tartışmalara neden olmuştu. Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimizin her bir öğrencimizin gözlerine bakarak derse başladığı yüz yüze eğitim esastır, bugün olduğu gibi gelecekte de vazgeçilmezimizdir. Yüz yüze eğitimi desteklemek için hibrit model, dünyadaki gibi ülkemizde de ihtiyaç halinde okullarımızın tamamlayıcısı olacaktır" ifadesini kullandı.

Selçuk: Yüz yüze eğitimde her geçen gün artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GENÇ BAKIŞ25 Mart 2021 13:04

    Sanırım bu uzaktan eğitim modeli, bu konuya tamamen ticari gözle bakan özel okul sahiplerinin hayali ve beklentisinden kaynaklanmaktadır. tamamen öğrenci okul, öğrenci öğretmen prensibinden uzak adına hibrit model denen bu sistem, öğrenci ve öğretmeni eve hapsederek bir model öngörüyor, adına eğitim öğretim denen öğrenci okul sistemi, öğrencinin yalnızca sınıfta oturarak ders dinlemesini öngörmüyor, öğrenci, arkadaş, öğrenci  öğretmen, öğrenci okul koridoru ve okul bahçesini de içine alan öğrencinin sosyal kişiliğinin de geliştiği bir sistemdir. Diğer taraftan bakıldığında geçmişte dersane olarak kullanılan birçok kurum tabelalarını değiştirerek okula dönüştürülmüş, öğrencilerin ne oynayabileceği bir bahçesi, bırakın bahçeyi lobisi dahi olmayan apartıman tarzı daracık alanlara sıkışmış ortamlarda eğitim vermeye çalışıyorlar, okul bahçesiz olmamalıdır,bir kriter olmalı, birileri para kazanacak diye her önüne gelene ve elverişsiz ortamlara izin verilmemelidir.

  • ne25 Mart 2021 12:39

    bu adam hergün farklı birşey söylüyor inanamıyorum ya

  • VELİ25 Mart 2021 12:37

    elbette böyle olmalı, bunun aksini düşünmek akıldışılıktır.  bu, bazı özel okul patronlarının hayali olabilir, baktılar pandemide maliyetleri düştü, ancak gelirleri arttı, böyle devam etmek hoşlarına gitti, elektrikten, sudan, kırtasiyeden, temizlik ürünlerinden ciddi tasarufları oldu,  bilinmeli ki özel okullar için bu kazanç olabilir ancak öğrenciler uzaktan eğitimle ciddi kayıplara uğradılar, çoğu öğrenci ekran başında uyuyor veya çoğu derse katılım sağlayamıyor. özetle öğrenciye okul ve okul kampüsü gerek, gerisi boş laftır. uzaktan eğitim fiyaskodur. uzaktan eğitim akıllardan dahi geçirilmemelidir, tebeşir kokusu olmadan öğrenci olunmaz.