E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSelçuk Bayraktar: Akıncı dünyanın en modern SİHA'sı olacak---

Selçuk Bayraktar: Akıncı dünyanın en modern SİHA'sı olacak

Selçuk Bayraktar: Akıncı dünyanın en modern SİHA'sı olacak
14 Eylül 2019 - 11:12 borsagundem.com

Yerli insansız hava araçlarının mimarı Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Selçuk Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye'nin ilk güdüm sistemini yaptık. O dönemde drone'lar bu kadar bilinen bir şey değildi. Biz F16 üretiyoruz ama uçuş sistemlerini yapmıyorduk. Bu yüzden önemliydi. Tabii o dönemde bunun SİHA'lara dönüşeceği tahmin edilemiyordu. Biz ama bu teknolojinin nereye gideceğini biliyorduk, inanıyorduk.

Türkiye İHA'ları dünyada ilk kullanan ülkelerden biri.

Adım adım ilk ürettiğimiz o küçük uçak, dünyada az ülkenin yapabildiği sınıfta uçakları üretmemize vesile oldu. Akıncı'nın babası o 2 metrelik küçük uçaktı. Ve Akıncı dünyanın kendi klasmanında en modern Silahlı İnsansız Hava Aracı olacak. Havadan havaya taarruz gücü olacak. Hava savunma radarlarının yerlerini tespit edebilecek.

Akıncı'nın ilk uçuşu yakın zamanda olacak. Test uçuşları bir süre devam edecek.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena14 Eylül 2019 23:20

    allah yolunu açık etsin kim bu ülke için bir çivi çakarsa allah razıolsun

  • FATMA ANKARALI14 Eylül 2019 21:21

    bence bayraktar  artık kendi rüştünü isbat etmiştir.artık vites yükseltmeli ve  artık savaş uçağı projelerine yönelmelidir.öyle tahmin ediyorum ki 6 nesil uçak dahi yapabilecek ekibe sahipler.ama zaman kayıp edilmemelidir.

  • AhmetK14 Eylül 2019 19:34

    Helal olsun, ihayı ulkemize kazmadıran vatansever bir adam. Aynen calısmaya devam, senın gibilerle kalkınacak bu ülke

  • KEZİBAN KARTAL14 Eylül 2019 18:00

    BENCE 5. VEYA 6.NESİL UÇAĞI DA BU GENÇLERE YAPILMASI VERİLİRSE KEŞKE BİRİ İKİ YILA SIKI BİR ÇALIŞMA İLE YAPARLAR ŞU ABD NİN KAPİSLERİNDEN VE BASKI ARACI YAPMALARINDAN KURTULURUZ.BUNDAN SONRA ACİLEN SAVAŞ UÇAĞI, TANK VE UZUN MENZİLLİ NÜKLEER SİLAHLARDI YAPMALIYIZ DURUM PEK DE İÇ AÇICI DEĞİL.MESELA BİR ŞEHRİMİZ KADAR TOPRAĞI 6 MİLYONLUK İSRAİL DE 100 TANE ATOM BOMBASI VAR BİZDE BİR TANE YOKTUR.ONLARDA 100 TANE VARSE BİZDE 10 000 ADET OLMALIDIR.NE MALUM YARIN BİR GÜN BİZE BUNLARDAN BİR KAÇINI BİZE SALLAMAYACAĞIZ.

  • AhmetK14 Eylül 2019 19:38

    Atom bombasını el bomasıyla karıstırmayın. Bize ole kolay yaptırtmazlar. Onun için bu halkın patates sogan fiyatına bakmayıp, ülkesının yanjnda olması lazım. Ama maalesef artık oyle onurlu bir durus yok

  • KILIÇ14 Eylül 2019 14:11

    SİZLERE BAKARAK GELECEGİMİZDEN ENDİŞE ETMİYORUM TAM GÜVENLİK MUTLAKA SAGLANMALI HATTA NÜKLER SİLAHIN BİLE EN MODERNİ OLMALI BAŞARILAR DİLİYORUM.

  • mustafa temiz14 Eylül 2019 13:55

    zannedersiniz bu adamlar yeni biseyler yapmis icat yapmis kapis kapis gidiyor turkiye de ayni isi yapan 20 tane firma var zaten hangi birine dunyadan talep var bunlarin amaci sadece bisey yapiyoruz diye devleti soguclemek bunlarin yaptigini avrupa da muhendisler evlerinin garajinda yapiyorlar toplum cahil olunca halki kandirmak kolay

  • Aks1514 Eylül 2019 14:04

    Sen Devrim filmini bir izle. Üretimi kimler nasıl engellemiş o kısmına dikkat et.

  • Aks1514 Eylül 2019 14:02

    Aferim boş boş eleştirmeyi iyi beceriyorsun. Sen neyi başardın şimdiye kadar.

  • DOĞRU14 Eylül 2019 12:40

    türkiyenin kurtuluşu bilimde ,  teknolojide...

  • D114 Eylül 2019 11:31

    Helal olsun size Allah yapılamayan ne madar teknoloji varsa size ve milletimize yapmayı nasip etsin... Sizler bir milletin makus talihini değiştirebilecek, adını tekrar adını tekrar fetihlerle, cihadla dünya tarihine yazacak gelişmelerin ilk adımlarını atıyorsunuz.... Tarifi belli olan yemeği herkes yapar! ama sizler ilkleri yapıyorsunuz. O yüzden çok kıymetlisiniz. Sizinle ne kadar gurur duysak azdır.

  • Hüseyin 14 Eylül 2019 14:01

    OlumsuzArkadaşlar basanlar neyi begenmediniz. Adamlar ugrasıyor. Erdoğan ın damadı diye mi beğenmediniz. Orada bir sürü okumuş adam.yazılımcı zanaatkar çalışıyor. Herşeye bok atacaksınız değilmi. Starbuckslarda kafelerde vakit geçirip herşeyi eleştirin olur mu.