E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSektörel rotasyonun devam etmesi bekleniyor---

Sektörel rotasyonun devam etmesi bekleniyor

Sektörel rotasyonun devam etmesi bekleniyor
08 Mart 2021 - 09:15 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif başlangıç yapması bekleniyor

Güne yatay seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde toparlandı ve haftanın son işlem gününü %0.26 artışla 1,542 seviyesinden kapattı.

İşlem hacmi 25.1 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 47 hisse değer kazandı, 50 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken Dolar/TL 7.52 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda yatay bir seyir izleniyor.

ABD'de hafta içindeki sert dalgalanmalara rağmen endeksler haftayı güçlü alımlarla kapattı. ABD 10 yıllık tahvil faizi yatay seyrederken, hisse endekslerinde %2'ye varan yükselişler görüldü. Cuma gününün odak noktası olan tarımdışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, ekonomik toparlanma beklentileri ağır bastı ve riskli varlıkları destekledi. Haftalık bazda ise Nasdaq %2 kayıp yaşarken, Dow Jones %1.8 artış kaydetti. Sektörel rotasyonun devam etmesini beklerken, 17 Mart FED toplantısına kadar da dalgalanmanın sürmesini olası buluyoruz. Bugün veri akışı sakin, yalnızca Almanya'da sanayi üretimi açıklanacak. İçeride ise şirket bilançoları takip edilecek. 11 Mart konsolide finansallar için son açıklanma tarihidir.

BIST-100 endeksinin güne pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz. Kısa vadede sert dalgalanan endekste 1,525 seviyesini önemsiyoruz. Bu seviye korundukça 1,550-1,570 seviyelerini direnç hedefi olarak takip ediyoruz. 1,525 seviyesini ise kısa vadeli zarar-kes seviyesi olarak izliyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 08/03/2021

 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Arsan ve İztar sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)