E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıŞeker fiyatları fırladı: Son 6 yılın zirvesi---

Şeker fiyatları fırladı: Son 6 yılın zirvesi

Şeker fiyatları fırladı: Son 6 yılın zirvesi
22 Mart 2023 - 16:31 borsagundem.com

Şeker vadeli işlemleri, Mısır'ın şeker ihracatına kısıtlama getirme kararının küresel arzı sıkılaştıracağı endişesiyle 6 yılın zirvesine yükseldi.

Mısır’da alınan karar ile ihtiyaç fazlası hariç her türlü şekerin ihracatı üç ay süreyle kısıtlandı.

Mısır, şeker ticaretinde nispeten küçük bir ihracatçı olmasına rağmen alınan kısıtlama kararının yaklaşık 250 bin tonluk şeker ticaretini etkilemesi bekleniyor.

Bloomberght'de yer alan habere göre, kararın alınmasının ardından beyaz şeker vadeli işlemleri Londra'da yüzde 2,2'ye kadar yükselirken ham şeker de değer kazandı. Böylelikle, şeker vadeli işlemleri altı yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine yükseldi.

Covrig Analytics Başanalisti Claudiu Covrig, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, Mısır’ın aldığı kararın şeker tüketiminin arttığı bir dönem olan Ramazan’a denk geldiğini ve kısıtlamaların yerel fiyatları düşürmeye yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.

Mısır İç Ticaret ve Tedarik Bakanı Ali El-Moselhy, Mısır'ın mevcut şeker stoklarının üç ay yetecek seviyede olduğunu belirttiği değerlendirmesinde, yerel pancar şekeri üretiminin stokların yenilenmesine yardımcı olacağını kaydetti.

Uluslararası Şeker Örgütü'nün şubat ayında yaptığı tahmine göre, Mısır'ın ekim ayında başlayan 2022-23 sezonunda 200 bin ton rafine şeker ihraç etmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu: Mısır ile daha yakın çalışmamız gerekiyor

 

Mısır ve Türkiye arasında yakın temas

 

Mısır parası, dolar karşısında tarihi değer kaybı yaşadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Mart 2023 21:40

    Şeker fabrikası satan , ithal şeker alır...az üreten fabrıkalar kalırsa, pıyasayı ihracat yaptığı ulkeler belirler.