E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞeker fabrikaları neden özelleştiriliyor?---

Şeker fabrikaları neden özelleştiriliyor?

Şeker fabrikaları neden özelleştiriliyor?
06 Mart 2018 - 12:58 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci "Türkiye ekonomik anlamda dünya piyasalarıyla rekabet edebilir şeker üretimini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun da özel sektör eliyle yapılabileceğine inanıyorum" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye ekonomik anlamda dünya piyasalarıyla rekabet edebilir şeker üretimini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun da özel sektör eliyle yapılabileceğine inanıyorum." dedi.

Zeybekci, AK Parti Grup Toplantısı öncesi şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yapılan her çalışmanın Türkiye'nin yararına olduğuna işaret eden Zeybekci, bazı şeker fabrikalarının bugün yılda 15 günlük kapasiteyle çalıştığını, bu durumun ekonomik açıdan ülkenin menfaatine olmadığını söyledi.

Şeker fabrikalarının bulunduğu illerin istihdamının olumsuz yönde etkilenmeyecek ve o coğrafyadaki pancar üretimini garanti altına alınacak bir çalışma yapılabileceğini belirten Zeybekci, "Şeker fabrikalarındaki iş gücünün yine o ilde olmak kaydıyla başka alanlarda daha verimli olarak değerlendirilebileceğine inanıyorum." diye konuştu.

Makro ölçekte de Türkiye'nin, dünya piyasasında değerlendirilecek şeker üretimini gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Zeybekci, "Şeker fabrikalarında özelleştirmeye sıcak bakıyorum. Türkiye ekonomik anlamda dünya piyasalarıyla rekabet edebilir şeker üretimini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun da özel sektör eliyle yapılabileceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Naz Sabanlı07 Mart 2018 23:57

    Ne yapacaksınız nişasta bazlı şekeri Türk milletine kakalayıp özel dediğiniz şerefsizlere mi kazandıracaksınız yazıklar olsun bu milletin vebali koymaz sizi...

  • toprak07 Mart 2018 00:23

    cia nın yıllardır uyguladığı mk ultra deneylerini gerçekleştirmesi için herşeyin içine koyulan şeker en önemli aracı olacak yabancı şirketlerin ürünlerini tüketmiyorum ama artık Türk mallarınıda tüketmiyeceğim tüketenede Allah yardım etsin

  • Vatandaş06 Mart 2018 16:37

    Kapatın kardeşim sendikaları o zaman asıl boş beleş adamlar onlar memursen e dokun bakalım ekonomiye 1 adet küp şeker katabilmiş mi, enflasyona otomatik uyarla işçi memur maaşlarını bitsin.

  • doğru06 Mart 2018 14:35

    devletin elindeki fabrikaların hepsi yattığın yerden asgari ücretin dört katı maaş alındığı yerdir,sendikaların nemalandığı ,milletin sırtından vergilerle ayakta duran ,devamlı zarar yazan kuruluşlardır...

  • Vatandaş06 Mart 2018 14:19

    Özel sektöre bırakırsan bu işi halk sağlığı biter. Türkiye'de gıda terörü var. Ne ekmeğin ekmek ne yağın yağ ne sebzen ilaçsız.

  • bu dünyadan biri06 Mart 2018 13:17

    Desene milletin ağzının tadı bozulacak. Özel sektörün tek amacı kardır. Fiyatlar yükselince dışarıdan şekerde alırız artık. Et Balık kurumu gibi kurumları bitirdik, durum ortada.