E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞehit Aybüke Yalçın-2 kuyusunda sondaja başlandı---

Şehit Aybüke Yalçın-2 kuyusunda sondaja başlandı

Şehit Aybüke Yalçın-2 kuyusunda sondaja başlandı
21 Mayıs 2023 - 13:19 borsagundem.com

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar Dağı'ndaki Şehit Aybüke Yalçın-2 (ŞAY-2) kuyusunda sondaj faaliyetlerine başladı. ŞAY-2 kuyusunda çalışmaların 3 bin 150 metre son derinlikte tamamlanması planlanıyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak'ta terörden temizlenen Gabar Dağı'ndaki Şehit Aybüke Yalçın-2 (ŞAY-2) kuyusunda sondaj faaliyetlerine başladığını duyurdu.

TPAO'dan yapılan açıklamaya göre, Şehit Aybüke Yalçın-1 (ŞAY-1) kuyusu ile 41 API graviteli petrol keşfi yapılan ve mevcut durumda günlük 1250 varil üretim yapılan sahanın sınırlarının belirlenmesi amacıyla ŞAY Petrol Sahası'nda çok sayıda tespit ve üretim kuyusunun lokasyon belirleme çalışmaları tamamlandı.

Bu kapsamda, ŞAY-1 kuyusunun 1,5 kilometre kuzeydoğusunda Şehit Aybüke Yalçın-2 (ŞAY-2) kuyusunda sondaj faaliyetlerine dün itibarıyla başlandı.

ŞAY-2 kuyusunda çalışmaların Temmuz 2023 sonu itibarıyla 3 bin 150 metre son derinlikte tamamlanması planlanıyor.

Kuyuda petrol keşfi yapılan ve ŞAY-1 kuyusunda test edilen rezervuar seksiyonlarının dışında daha derin, olası rezervuar bölgelerinin de hidrokarbon potansiyelleri test edilecek.

TPAO, yüzde 100 sahibi olduğu bu sahalarda 2023 yılının ikinci yarısında yeni keşif amaçlı kuyuların sondajını da yapmayı planlıyor.

Erdoğan: Gabar'da da olacağız, Cudi'de de olacağız, Tendürek'te de olacağız

 

Gabar'da petrol müjdesinin ayrıntıları

 

Günde 30 tanker: Gabar Dağı'nda petrol sevinci!

 

Gabar Dağı'ndan günde 5 bin varil petrol

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI21 Mayıs 2023 22:22

    Bizim semtte suriyeli Kalpak Türk göçmenler diyorlar ki bizim bulunduğumuz suriye deki ilde petrol fişkırıyor nasıl olurda hemen sizin karşınızdaki ilde nasıl petrol çıkmaz diyorlar.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK21 Mayıs 2023 22:19

    ABD ve AB ülkeleri buralardan petrol doğalgaz maden fışkırdığını bilmektedir.Buraları demekrosi özgürlük eyalet sistemi adı altında kürt özerk bölgesi kurdurturup ülkemizi parçalayacaklar dikkatli olmayılız algı operesyonları oyunlarına gelmememiz lazımdır.RTE ve BAHÇELİ  ile yola devam olmalıdır.

  • Ali21 Mayıs 2023 17:18

    Bizi eski sünepe yıllarımıza döndürmeye çalışan Demorakrasi anlayışlarında teröre özgürlük tanıyan milli olamayan kibirli mualefetin adayına asla oy vermeyeceğiz Kibri tavan aklı yavan depremzedeyi satan bu mualefet birncin turda ağzının payını aldı Şimdi ikici tur hezimeti için geliyor zaman Masayada vursan çift ayak sıçrayıp dönsen dama çıkıp tek dişde göstersen senin dediğin gibi geliyor gelmekte olan koca yürekli uzun adam

  • AHMET ÖZBİR21 Mayıs 2023 14:22

    DOĞU sınırboylarımızdan PETROL FIŞKIRACAK, geçmişte BatıTapar Türk'üYakar tipler sayesinde PETROL KUYULARININ ÜZERİNE BETON DÖKTÜLER, Yiğit Vatan Evladı REİS'im ise KUYULARIN ÜZERİNDEN BETONU KALDIRDI EN KALİTELİ PETROLÜ VATANIN EMRİNE VERDİ. İşte Lider, İşte Vatan ve Bayrak Sevdalısı TAYYİP BAŞKANIM.

  • sözü özü22 Mayıs 2023 02:50

    zülfikar sen de sallıyorsun.... Türk dilini ve Türklüğü   bu ülkede sen de dahil olmak üzere kimse ne çıkarabilir ne de yok sayabilir......  Böyle  düşünüyor gibi gösterip malı götürme peşinde  riyakarlar........ Kürtlere özerklik de   veren mallar olmaz bu ülkede.......... Tamamiyle algı operasyonuyla pastayı kapma peşinde cumhur ittifakı ...... Ekonomi bozukluğunu örtme işi bu.......DURMAK YOK YOLMAYA DEVAM....... HAYIRLI TIRAŞLAR ........

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA21 Mayıs 2023 22:27

    Sözün Özü  öyle lafta vatan bayrak sevdası olmuyor önemli olan niyetler yapmak istedikleri şeyler.Ali babacan basına açıklama yapmış idi Atatürk ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde değişmez madde olan Türk dilini ve Türk lüğü çıkartıp Kürt dili ve Kürtlüğü kimse resmi dil yapamaz, kürtlere özertlik veeceğiz diye kimse bu ülkeyi masa başında bölemez.iktidara gelince ilk olarak BAYKAR MAKİNA dokunup kapatacağız diyemezler.yunanistan ve pkk yp liler bize her türlü kahpelikleri yapında muhaletfettin hiç kimse sesini çıkartmamazlık yapamazlar.

  • Sözün Özü21 Mayıs 2023 15:14

     Ahmet Özbir  Başkalarının  vatan ,bayrak sevdası yok mu.......Ülkenin yarısında var da yarısında yok mu........... Kafan basmaz senin buna ,At gözlüğünü çıkarda bak......... 86 milyon vatan evladı ülkesini sever, bayrağını da sever,,,, ama sen hariçsin,,,,,,,, Sen parayı ve trolluğu seversin......... seni gidi menfaatçı seni,,,,,,,, Zaten senin gibileri bu ülkenin canına okudu......