E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeçim tarihi öne çekiliyor---

Seçim tarihi öne çekiliyor

Seçim tarihi öne çekiliyor
04 Ocak 2023 - 09:29 borsagundem.com

Kritik seçim süreci yaklaşırken en çok tartışılan konulardan biri seçim tarihi oldu. AK Parti Merkez Yürütme toplantısında seçim tarihine yönelik 3 farklı alternatif üzerinde duruldu.

Siyasette bir süredir 18 Haziran olan seçim tarihinin öne çekilip çekilmeyeceği de tartışılıyor.

Konu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda, seçim tarihine yönelik 3 farklı alternatif üzerinde duruldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu için 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri ön plana çıktı.

Seçimlerin öne alınması için Meclis'te 360 kabul oyu gerekiyor. Bu nedenle muhalefetle görüşme yapılması kararlaştırıldı. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi, yeni seçim kanununun geçerli olacağı tarih olan 6 Nisan'dan sonra yapılacak erken seçime sıcak bakmıyor.

Seçim tarihi, Meclis kararı ile öne alınamazsa, ikinci bir yol daha var. O da Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetmesi. Cumhurbaşkanı Meclis'i feshetme kararının Resmi Gazete'de yayımlanması halinde, 60 günlük süreç işliyor. 60 günün tamamlandığı ilk pazar seçime gidiliyor.

Seçim tarihinin, Cumhur ittifakı ortakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağı görüşmede alınması bekleniyor.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten erken seçim açıklaması

 

AK Partili Dağ seçim tarihini açıkladı

 

Dönmez: Sakarya Gaz Sahası seçim vaadi değil, mega projedir

 

Seçim mayıs ayında mı yapılacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir seçmen04 Ocak 2023 17:04

    Muhalefet millet vekilleri erken seçimi kabul edecek olurlarsa seçimler tarihin en düşük katılımı ile sonuçlanır!

  • E g.04 Ocak 2023 13:56

    SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILMALIDIR ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDEN SONRA ERKEN SEÇİMLER DAHİL HER SEÇİM ÜLKEMİZ İKLİM ŞARTLARININ EN UYGUN OLDUĞU HAZIRAN AYININ İLK HAFTASININ PAZAR GÜNÜ YAPILMALIDIR

  • Anayasa04 Ocak 2023 16:41

    Seçimlerin zamanı CB nın görev süresinin dolacağı 18 Hazirandır.

  • Nuri04 Ocak 2023 10:50

    Anayasanın 101.maddesi nedeniyle öne çekildiği belli.

  • xyz04 Ocak 2023 10:27

    DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM ABD Lİ DOSTLARIMIZ BİZE DÜNYA NIN EN İYİ EKONOMİSTİ RIFKIN VE EKİBİNİ CHP GÖNDERDİ.CHP ŞAPKASINI KOYSA TEK BAŞINA KAZANIR.

  • sd05 Ocak 2023 20:42

    senin zeka sevyende sorun var seni tıp incelemeli

  • seçmen04 Ocak 2023 10:27

    By By

  • Bozkurt04 Ocak 2023 16:45

    Hasan Hüseyin Kartal, önce ellerinden kan damlayan cumhur ittifakının adayını öğrensek daha doğru olmaz mı?

  • vatandaş04 Ocak 2023 16:07

    HASAN HÜSEYİN KARTAL Niye erken açıklasınlar. aday açıklamadan imamoğlu nu tasfiye etmeye çalıştılar. erken açıklasalar adayı hukuksuz yıpratmaya çalışacaklar

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL04 Ocak 2023 11:58

    NASIL OLACAK KARDEŞİM BİR SENEDİR  KADINLARIN ALTIN GÜNÜ GİBİ TOPLANIP TEKRAR YİNE TOPLANIYORLAR.DAHA BİR BAŞKANLARINI DAHİ SEÇEMEDİLER.DAHA MİLLETİ İKNA EDİCİ NE PROJELERİ NE VİZYONLARIMIZ VAR.ANCAK LAK LAK....BİZİM PARTİNİN BAŞINDA SÖYLE GERÇEKTEN YETENEKLİ BİR BAŞKAN VE EKİBİ OLSA İDİ CHP TEK BAŞINA İKTİDAR İDİ.% 0,5 LİK PARTİLERİN KUKLASI OLDUK.DİYELİMKİ HÜKÜMET KURULDU ÜÇ AY SÜRMEDEN YİNE SEÇİME GİDERİZ KİMSE MERAK ETMESİN.

  • Mucise Reis : )04 Ocak 2023 10:22

    EYT liler emekli maaşına ulaşmadan seçim olmaz. EYT kanunu seçimin en büyük ipucu olacak. Ki milyonlarca dilekçeye nasıl kurum cevap verecek vede emekli hakkı elde ettin diyip baaş bağlayacak ? orasıda çok ilginç. emeklilik işlemleri manuel insanlarca oluyor. robot, program, makına vb bunları yapamıyorşuan için. milyonlarda emekli dilekçesi nasıl sonuçlanacak ? Benim aklım almıyor. Basit bir askerlık borçlanmasını yapamadık kurumlar, onlıne sistemler ve onca yönlendirmelere rağmen. seçim günü, eyt çözülmeden , dilekçeler emeklilik ile kavuşmadan, asla karar alamaz. yoksa hiç gündeme almayacakları eyt yi neden çözdük diye konuşsunlar ? ki tasarının bir cümlesi yok. aylardır görüşselerde 1 satır tasarı metnı çıkmadı :D  saçmalık

  • xyz05 Ocak 2023 20:45

    aklin almiyorsa ikimizi bir tıp incelsin benimde sıkıntım var