E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeçim Kanunu değiştiriliyor---

Seçim Kanunu değiştiriliyor

Seçim Kanunu değiştiriliyor
13 Mart 2022 - 14:43 borsagundem.com

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yarın saat 11.00'de Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni açıklayacak.

Cumhur İttifakı’nın üzerinde uzlaştığı ve seçim barajını yüzde 10’dan 7ye düşürecek olan Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, yarın TBMM’ye sunulacak.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yarın TBMM’de basın toplantısı düzenleyecek. Saat 11.00’deki basın toplantısında Cumhur İttifakı’nın üzerinde uzlaştığı, Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kamuoyuna açıklanacak.

41 İLDE ÖRGÜTLENME ŞARTI

15 maddelik teklifle yüzde 10 olan seçim barajı yüzde 7’ye düşürülecek. Tek başına seçime giren ve yüzde 3 oy alan siyasi partiler, Hazine yardımı alabilecek.

Barajı geçen partiler ise daha çok Hazine yardımı alacak. Teklifle, partilerin seçime girme kurallarında da değişikliğe gidilecek. Meclis’te grup kurarak partilerin seçime girmesinin önüne geçilecek ve illerde teşkilatlanma ve kongrelerini tamamlama şartı korunacak. Seçimlere sadece 41 ilde örgütlenen partiler katılabilecek. Düzenlemeyle ayrıca seçmen vasfı kazanan bir kişinin adres değişikliği yapsa bile bütün seçimlerde oy kullanmasını temin etmek amacıyla kanunda değişiklik yapılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda gerginlik

 

Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi TBMM'de

 

TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bokio kokio13 Mart 2022 17:53

    Bence muhalefet oyuna gelmemeli ,mevcut yasayla seçime gidilmeli,sonra yükselen millet ittifakı iktidarı aldığında tüm demokratik yasaları çıkarır ,ülkede milyonlarca surili afgan oy kullanabilir bu yasa içindeki gizli alt detaylarla muhalefet kesinlikle uzak durmalı 

  • Türkoğlutúrk 13 Mart 2022 17:26

    Yasa ile iktidarda kalmanın yolunu arayana kadar hizmet yapsaydın daha iyi olmaz mıydı.ama o tabiatına aykırı.

  • Ali Taş13 Mart 2022 16:45

    Rahmetli M.Y "barajı geçmek için değil sıratı geçmek için uğraşıyoruz" demişti ne güzel söylemiş bu millet kendi devletini aşşalıyanlara oy değil kedisinin kakasını vermez

  • izzet BAŞ13 Mart 2022 15:47

     Seçim kanunu hiç önemli değil , geçim şartları her şeyi alt üst eder......Tuzu kurular bilmez bunu... BOŞ TENCERENİN GÖTÜREMEYCEĞİ  İKTİDAR YOKTUR..MİLLETİN BOŞ VAADE ,HAVANDA SU DÖVMEYE İHTİYACI YOK... VATAN MİLLET SAKARYA EDEBİYATI GARİP GUREBAYA BİR  ŞEY VERMEZ... BU MİLLET O KADAR DA APTAL DEĞİLDİR...... UÇAK YAPTIK AYA GİDİYORUZ DERKEN , YAĞ VE BENZİN KUYRUĞUNDA KENDİMİZİ BULDUK.......2500 TL İLE GEÇİNMEYE  ÇALIŞANLARI NOBELE ADAY GÖSTERELİM.......

  • Sedat13 Mart 2022 20:07

    Kendini Türk sanan şahıs benim çöp toplamaya ihtiyacım yok ama benden çıkan çöp sana ve yedi sülanene bakar

  • Türkoğlutúrk 13 Mart 2022 17:28

    Sende çöp topla.zaten peşinde olduğunda İngiltere'den çop thal ediyor.surekli makarna yersen olacagin bu işte.coplukle uğraş.zamlari savun.zalime yalakalık yap.

  • Sedat13 Mart 2022 16:41

    Sallama çöp toplayan günde250 alıyor 2500 mü kalmış kışkırtıcı