E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSEC, Binance ve Zhao'ya dava açtı---

SEC, Binance ve Zhao'ya dava açtı

SEC, Binance ve Zhao'ya dava açtı
05 Haziran 2023 - 20:04 borsagundem.com

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance ve kurucusu Changpeng Zhao’ya dava açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e ve kurucusu Changpeng Zhao’ya federal menkul kıymetler yasalarını ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı.

SEC, ABD federal mahkemesinde Pazartesi günü açılan bir davada, Binance’in diğer ihlallerin yanı sıra ticaret kontrollerini yanlış beyan ettiğini ve kayıtsız menkul kıymet satarak yatırımcı koruma kurallarını çiğnediğini iddia etti.

SEC BAŞKANI GENSLER: YASA, HESAPLI BİR ŞEKİLDE İHLAL EDİLDİ

SEC Başkanı Gary Gensler yaptığı açıklamada, "On üç suçlama aracılığıyla, Zhao ve Binance kuruluşlarının çıkar çatışması, açıklama yapmama ve yasayı hesaplı bir şekilde ihlal ettiğini iddia ediyoruz. Halk, zor kazandığı varlıklarını bu platformlara veya yasa dışı platformlara yatırmaktan kaçınmalıdır.” ifadelerini kullandı

Binance, şirket olarak konu hakkında yorum yapmazken, Binance kurucusu ve CEO’su Zhao Twitter'dan yaptığı açıklamada, ekibinin söz konusu şikâyeti inceleyeceğini söyledi.

Kripto para borsası Binance Kanada'dan çekiliyor

 

Binance, kurucusu Zhao'nun hisselerini azaltmak istiyor

 

Binance 1,3 milyar dolarlık anlaşmayı iptal etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Haziran 2023 22:09

    SEC haksızde demiyorum. aslında böyle önlemler olmasıda bence güzel. SEc kendince sorumluluk üstleniyor. mesela x coin siteye bakıyorum.... y altcoin var.. biraz oynatıyor, oynuyor, sonra bir bakmışsın listeden kaldırıyorum siliyorum diyor... :D burada kendi sitesi üzerinde parasal güç, spekülasyon ve sonrasında yukarı çektiği coini, millete veriyor kucağına... iyi kötü zaman geçiyor delist yapıyorum diyor... bu durumu başka sitelerdede görmek mümkün. ama hala bu  olayları algıayamayanlar var, ben buradan paylaşım ki yayılsın... malum site olarak tekelleşirsen yoldan çıkar güç sarhoşu yaşarsın...

  • Çok magdurum05 Haziran 2023 22:07

    Hepinizin allah belasını versin 2 yildir tüm emeğim eridi gitti