E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemScholz'dan nükleer santral açıklaması: Bitmiştir---

Scholz'dan nükleer santral açıklaması: Bitmiştir

Scholz'dan nükleer santral açıklaması: Bitmiştir
02 Eylül 2023 - 17:36 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koalisyon ortağının nükleer santralleri açık tutma teklifini reddederek, "Nükleer enerji bitmiştir." dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koalisyonun küçük ortaklarından birinin ülkenin kapalı nükleer santrallerini kullanma seçeneğini açık tutması yönündeki önerisini geri çevirdi.

Eurornews'te yer alan habere göre, Hür Demokratlar'ın parlamento grubu, bu hafta "hala kullanıma uygun olan nükleer santrallerin sökülmesini durdurmak" istediğini belirten bir politika bildirisini onayladı.

Deutschlandfunk radyosuna verdiği röportajda bu öneriyi reddettiğini belirten Scholz, "Nükleer enerji bitmiştir. Yeni nükleer santraller inşa etmek isteyenlerin 15 yıla ihtiyacı olacak ve her biri için 15-20 milyar Euro harcamak zorunda kalacaklar." dedi.

Almanya nisan ayında son üç nükleer reaktörünü de kapatarak 2011 yılında Japonya'da yaşanan Fukuşima nükleer reaktör felaketinin ardından geniş bir siyasi destek alan süreci tamamlamış oldu.

Ancak ülkede Ukrayna'daki savaş nedeniyle enerji fiyatlarının artmasının ardından yeniden düşünülmesi gerektiğini savunanlar bulunuyor.

Şansölye, "nükleer enerji kullanımının sona ermesiyle birlikte sökümün de başladığı" ve atom enerjisi kullanımına yeniden başlanmasının yeni santraller inşa edilmesi anlamına geleceğini kaydetti.

Scholz, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin gelecekteki ihtiyaçlarını rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynakların kullanımını arttırarak karşılama planlarını vurguladı.

İsveç, nükleer enerji atılımına geç mi kaldı?

 

Rusya'dan nükleer tehdit

 

Almanya'da nükleer enerji dönemi resmen sona erdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abızıddın gazocağıbacağı04 Eylül 2023 20:20

    Almanya japonya yirmi günde atom bombası 0ret3bilen ülkelermiş.

  • Berber Bekri 03 Eylül 2023 07:40

    Biz de yeni yeni başlıyor kullanmıyacaksanız çöpe atmayın eski nükleer alınır...

  • Mahallenin Delisi03 Eylül 2023 01:41

    Gavur dediğimiz gelişmiş Almanya doğasını ileride yaşanabilecek tehlikeleride göz önünde bulundurup vaz geçiyor bizse 3 tarafımız deniz, onca akarsu onca rüzgar yılık güneşli gün sayısı vs ortadayken nükleer santral derdindeyiz bu işte bir terslik yok mu?

  • Ferhat 03 Eylül 2023 10:52

    Güneş batınca güneş paneli elektrik veriyor sanki. Veya güneşe kablo döşe

  • ALİ KODUŞ02 Eylül 2023 22:48

    Bence bunun yerine yeni enerji teknolojileri ve üretim teknikleri geliştirilmelidir.Aslında Dünya da enerji sorunu yoktur fakat  büyük para babaları sırf para kazanayım diye tüm enerji projelerini engellediler ürettirmediler hayata geçirmediler.Aslında Tesle tüm insanların ücretsiz verilmesi için onlarca teknolojileri vardı Tesla ya bunlar ürettirmediler.Bakalım gelecek ne nasıl olacaktır.