E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSaxo Capital Markets faaliyetlerini durduruyor---

Saxo Capital Markets faaliyetlerini durduruyor

Saxo Capital Markets faaliyetlerini durduruyor
28 Haziran 2017 - 18:03 borsagundem.com

Türkiye'de 5 yıldır faaliyet gösteren Saxo Capital, faaliyet izinlerinin iptali için SPK'ya başvuracak.

Şubat ayında forexte yapılan düzenleme sonrası şirketler bir bir kapanma kararı alıyor. Şu ana kadar kapanan Ekspres Yatırım, Destek Menkul ve X Trade Brokers Menkul Değerler'in yanına Saxo Capital de eklendi.

Şirket, faaliyet izinlerinin iptali için SPK'ya başvuracağını duyurdu.

Saxo Bank Grubu’nun Türkiye iştiraki Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş., 2012 yılı Eylül ayında SPK'dan lisans alarak faaliyetlerine başlamıştı.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. ("Şirket") faaliyet izinlerinin tamamının iptal edilmesi talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu’na ("Kurul") başvuruda bulunacaktır.

Başvurunun Kurulca uygun görülmesi halinde Şirket sona ermek ya da faaliyet konusunu değiştirmek suretiyle sermaye piyasası faaliyetlerini durduracak ve aracı kurum olma niteliğini kaybedecektir.

Bu nedenle, Şirket’ten yatırım hizmet ve faaliyetleri ile yan hizmetlerle ilgili olarak herhangi bir hak veya alacağı bulunduğu iddiasında olan müşterilerin, (i) dava açılmış olması halinde dava açıldığına ilişkin mahkemeden alınacak derkenarı, (ii) takip yapılması durumunda takibe ilişkin belgeleri ya da (iii) aracı kurum nezdindeki hesabı ile mutabık olmadığı tutara ilişkin beyanı işbu ilan tarihinden itibaren 4 (dört) ay içinde Şirkete ve Kurula göndermeleri gerekmektedir.

Müşterilerin hak kaybına uğramamaları bakımından kamuoyuna önemle duyurulur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :))29 Haziran 2017 15:20

    5 tekne bir gölde. bu tekneler bir balık yakalamaya başladı. deliler gibi 7/24 oltalar, ağlar, yakala .. yakala..yakala... kural var kural yok fark etmez. yakala yakala... derken gölde balık kalmadı. eee ne ekersen onu biçersin. kanunu ve nizami olsan. yatırımcını bilinçlendirip, risklerden kaçırsan, posizyonlarını yatırımcı karşısına açmasan, hem sen hem yatırımcın profesyonelleşse. büyük parala girme kardeş öğretelim sonra gir dense vb.. vb.. oyunu oyuna girmeden öğrense yatırımcı. şimdi o gölden sadece gemi personeli istihdam olmazdı. bloommberg istihdam diyo kaç kişiyi yaktılar bunları demiyor... paltform yanlış tanıtıldı. millet oyunu , oyun içinde öğrendi. daha önce eğitim almadı.

  • KILIÇ28 Haziran 2017 22:12

    aracı kurumlar kısmen kaldı çünkü borsamıza küçük yatrımcı vurguncu tuzagında bitti şimdi büyük kurumlarda bitmek üzere bana göre güven kalmadımı kimse kalmaz.

  • Orhan28 Haziran 2017 22:12

    Kucuk yatirimci yuksek kaldiracla parasini kaptiaya devam etseydi degil kapanmasi yenileri gelirdi. Kimin parasiyla kim besleniyor ortaya cikti iste. Ugurlar olsun, bi daha ki sefere milleti somurmeye degil gercekten yatirim yapmaya da bekleriz.

  • Ey sektor28 Haziran 2017 20:19

    Alin size hesap Birlik calisan sayisi 27 Personel gideri 5,400,000 Adam basi 200 bin brut aylik 16,600 brut Yorum sizlerin. Birlik genel sekreterinden basliyarak sektore maaslari yollar misiniz. https://www.tspb.org.tr/wp-content/uploads/gundem/faaliyet_ebook/2016/tr/#88

  • Birlik sekteteri28 Haziran 2017 20:08

    Bloomberg te ne dedi Sektor cok iyi karli personel sayisi azalmadi Nasil hesap bu 6 kurum kapandi.

  • Fxtrader28 Haziran 2017 20:01

    Valla biz yatirimcilar olarak yurtdisindaki adam gibi kurumlarda islem yapiyoruz kafamiz rahat, gectigimiz aylarda uzuluyordum turk finans sektorune, simdi umrumda degil beter olsunlar

  • finans28 Haziran 2017 19:30

    finans sektörünü bitiriyorlar...

  • Degismeyen tek sey28 Haziran 2017 19:20

    Araci kurumlar birligi ve calisanlari

  • CAGRI28 Haziran 2017 19:10

    Gittigin yeri batirdin

  • Ilkay 28 Haziran 2017 18:18

    Birlik baskani Hani sektor buyuyordu

  • Kina 28 Haziran 2017 18:17

    Herkese kina siparisi alinir

  • Kazanan kim28 Haziran 2017 18:16

    Hic kimse