E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavcı Mueller: Trump Rusya soruşturmasında temize çıkmadı---

Savcı Mueller: Trump Rusya soruşturmasında temize çıkmadı

Savcı Mueller: Trump Rusya soruşturmasında temize çıkmadı
24 Temmuz 2019 - 18:35 borsagundem.com

ABD Kongresi'nde Rusya'nın seçimlere olası müdahalesi ile ilgili ifade veren eski özel yetkili savcı Robert Mueller, yürüttüğü soruşturmanın Trump'ı temize çıkarmadığını söyledi.

ABD'de 2016 yılında düzenlenen başkanlık seçimlerine Rusya'nın Trump lehine müdahale ettiği iddialarını soruşturmak üzere görevlendirilen özel yetkili savcı Robert Mueller, hazırladığı soruşturma raporu ile ilgili Çarşamba günü ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde ifade verdi.

Milletvekillerinin ABD Başkanı Donald Trump'ın soruşturmaya müdahale ettiği suçlamasından aklanıp aklanmadığı yönündeki sorusuna da yanıt veren Mueller, hazırladığı raporun Trump'ı aklamadığını söyledi. Mueller, Trump'ın yargıya müdahaleden suçlu bulup bulmadığı sorusunu ise açık bıraktı.

Yasalara göre görevdeki bir başkan hakkında dava açılamayacağını vurgulayan Mueller, Başkan hakkında görevinin sona ermesinin ardından dava açılabilir mi şeklinde bir soruyu ise "Doğru" diyerek yanıtladı. Mueller, Trump'ın, ekibi tarafından sorgulanmaktan kaçındığını ve sorulara sadece yazılı yanıt verdiğini de sözlerine ekledi.

Soruşturma iki yıl sürdü

Robert Mueller, özel yetkili savcı olarak iki yıl boyunca Rusya'nın 2016 seçimlerine olası müdahalesini ve Trump'ın ekibinin Rus hükümet temsilcileriyle seçim kampanyası sırasında temasta olup olmadığını soruşturmuştu. Mueller, iki yıl süren çalışmaları sonucunda geçen Mart ayında bir soruşturma raporu hazırlamış ve bu raporun bazı bölümleri kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Raporda Trump'ın çeşitli şekillerde soruşturmayı etkilemeye çalıştığı belirtilmiş, ancak Başkan'ın çevresindeki kişilerin direktifleri yerine getirmekten kaçınması nedeniyle bu çabaların sonuçsuz kaldığı vurgulanmıştı. Raporda ayrıca Trump cephesi ile Rus yetkililerin bağlantıda olduğuna ilişkin çok sayıda vakanın tespit edildiği, ancak soruşturma ekibinin bu vakaları hukuki olarak kanıtlayacak yeterli delil bulamadığı da vurgulanmıştı.

Trump ise raporun kendisini hakkındaki suçlamalardan akladığını savunuyor. (DW)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • corleone24 Temmuz 2019 21:41

    tramp rusyada güzellik yarışması düzenledi orada ne halt yediyse artık bir türlü yakasını bırakmıyor hele oranın hamamları meşhur

  • Ali24 Temmuz 2019 21:26

    ABD’de derin devlet su yüzüne çıktı. Zaten çökmüş bir adalet sistemleri vardı. Resmen yargı eli ile darbe yapacaklar.

  • Nihat24 Temmuz 2019 19:59

    İşte adalet sistemi!   Canı sıkılan Trump a saldırıyor.  Emin olun Türkiye aslında çok aşamalardan geçerek derin devlet pisliklerini temizledi!   Amerika  da çoklarının sandığı gibi yerleşmiş bir hukuk sistemi falan yok.  Kökleşmiş   bir  haydut devletin ayrı bir parçası!  Kaç zenci öldürüldü?  Öldüren polisler serbest!  Aslında Amerika da ki haydut devlet resmen Dünya ile dalga geçiyor.  Türkiye de ki operasyonların aynısı Amerika da ve İngiltere de yapılabilse Dünya rahat nefes alır.  Ucu nerelere gider tabiki Rotchild Rockfeller ailelerine vs.

  • Fffff24 Temmuz 2019 19:10

    Ne soruşturmaymış demoklesin kılıcı gibi iki de bir Trumpın başında sallayıp duruyorsunuz.... Daha önce ki Rusya soruşturması haberlerinden sonra Trump Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti, bi sonrakin de Golan tepwlwrini İsrail'e verdi.... Asıl soru şimdi ne yapacak Trump İran'a savaş mı açacak, Türkiye'ye yaptırım kararı mı alacak yada Fırat'la Nil arasını İsrail toprağımı sayacak.... Trumpı soruşturma ayağına resmen kukla gibi kullanıyorlar