E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSatışlar satın alma fırsatı yarattı mı? Henüz erken mi?---

Satışlar satın alma fırsatı yarattı mı? Henüz erken mi?

Satışlar satın alma fırsatı yarattı mı? Henüz erken mi?
10 Mart 2020 - 13:50 borsagundem.com

Kara Pazartesi sonrası satın alma fırsatı oluştu mu? Yoksa henüz erken mi? İşte analistlerin ve stratejistlerin önerileri

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’in Wuhan kentinde korona virüs ortaya çıkmasından bu yana küresel piyasalardaki belirsizlikler giderek artıyor. Bu dinamikler içerisinde birçok yatırımcı, tüccar, analist ve stratejist piyasaların hangi yöne evrileceğini tartışıyor.

Dow Jones endeksi 12 Şubat’taki rekor seviyesinin ardından %12 düştü. Yüzde 12’lik bir düşüş düzeltme olarak kabul edilir. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq ve geniş çaplı S&P 500 endeksleri %12’lik düşüşle düzeltme alanına girdiler.

Piyasaları oluşturan bir diğer risk ise Pazartesi günü ham petrolün serbest düşüşe geçmesi. Geçtiğimiz gün ham petrol %35 düştü.

ABD'de Hazine tahvil getiri eğrisinin tamamı piyasalardaki panikle birlikte ilk kez yüzde 1 seviyesinin altına geriledi.

ABD borsaları yükselişe geçti

İşte bazı piyasa oyuncularına göre yatırım beklentileri;

AxiCorp'un baş borsa stratejisti Stephen Innes, boğa piyasasını böylecesine bozan dışsal bir olayın sonucunda nasıl konumlandıracaklarını bilmediklerini söyledi. Cuma günü yayınladığı notta, korona virüs şokunun borsaları etkilemeye devam edeceğini söyledi.

Innes’a göre daha kötümser bir durumda zirve noktadan %15’lik bir düşüş beklenirken en kötü senaryoya göre %30’luk düşüş bekleniyor.

SunTrust Advisory’ın piyasa baş stratejisti Keith Lerner, kısa vadede sorunların devam edeceğine düşündüğü fakat yıl sonunda borsaların yükseleceğini söyledi.

Şirketlerin hisse geri alımı artacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)